Iata cei sapte finalisti ai concursului Masina Anului in Europa!

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.11.2009
Editia de anul acesta a concursului Masina Anului in Europa se va disputa intre nume grele precum Mercedes E-Klasse, Opel Astra sau VW Polo. Sa nu uitam insa si de noii veniti: Toyota iQ, Skoda Yeti si Peugeot 3008.

Juriul care acorda in fiecare an titlul COTY, sau mai pe romaneste "Masina Anului in Europa", a anuntat recent cei sapte finalisti care se vor lupta pentru recunoasterea suprema a valorilor. Lista include sapte modele printre care Citroen C3 Picasso, Mercedes E-Klasse, Opel Astra, Peugeot 3008, Skoda Yeti, Toyota iQ si Volkswagen Polo.

Juriul care va analiza cele sapte modele este compus din 58 de jurnalisti din 22 de tari europene. Acestia vor delibera pe parcursul lunii curente si vor acorda un vot final pe 27 noiembrie, urmand sa anunte castigatorul titlului trei zile mai tarziu.

Asemeni editiei de anul trecut, si titlul Masina Anului in Europa 2010 se anunta a fi unul foarte disputat. Opel Insignia a triumfat anul trecut cu un total de 321 de puncte in fata lui Ford Fiesta, care reusise sa acumuleze 320 de puncte. Volkswagen Golf a fost si el pe podium, cu 223 de puncte.

Comentarii (29)

  • Astra
    Astra va fi masina anului 2010in europa si va urma Insignia dovedind ca Opel este in momentul de fata cel mai inovativ si cu cel mai mare progres in ultimul timp.
    13 40
  • Siemens AG
    Categoric Opel Astra! E un model cu adevarat reusit ,la fel ca fratele mai mare Insignia.


    PS. Recunosc ca tin mai mult cu Opel ca sentiment de solidaritate pentru o marca cu o istorie bogata,care viitorul este cam incert.
    16 32
  • taranii au vw
    acum toti romanii, romani la cap crescuti in Romania in mediul rural inconjurati de masini romanesti si infrastructura romaneasca o sa spuna ca polo sau astra va castiga. Pentru ei nu exista nici macar e-classe.
    21 27
  • @taranii au vw --pute prostia din gura ta!
    18 23
  • taranii au vw
    deaia numai poti tu sa conduci ca taranul (cu o mana pe volan si capul sub bord) ca sunt eu prost. vezi de satul tau acolo.
    10 25
  • bubuletz
    Personal si mie imi place Astra J, si m-am bucurat anul trecut de victoria Insigniei. Din pacate insa juriul COTY cauta noutatea unei idei, si nu reinterpretarea uneia de succes. Noua Astra este doar o reinterpretare a Insigniei. Asadar nu cred ca va iesi COTY 2010 Astra, mai ales ca nu prea s-a intamplat in istorie de multe ori ca o marca sa castige consecutiv 2 titluri (exceptia 1995-1996 Fiat cu Punto si Bravo/Brava care au fost totusi idei si concepte diferite). Eu cred ca sanse mari au insa C3 Picasso, Polo sau Yeti (care din punctul meu de vedere e cam uratel, dar isi face treaba destul de bine).
    20 5
  • @taranii au vw ---iti place lumea sa te bage in seama! Fac pariu ca acum ai venit de la servici unde toata lumea isi bate joc de tine! Esti un frustrat care are carnet dar nu are masina!
    18 11
  • E CLASS
    Voi nu stiti sa cititi bine cred....atata timp cat exista Mercedes in lista asta garantat castiga...bine e cam in plus E class, se face de ras cu adversarii acestia...
    19 14
  • vw polo si skoda yeti va fi masini anului 2010
    8 22
  • Masini
    Nimeni nu zice nimic despre standardul de calitate cu care ies aceste masini care se fabrica prin tarile mai sarace. Incepand de la plastice si pana la zgomotul facut de maneta skimbatorului de viteze. Va uitati la tehnologie inovatoaresi va lasati impresionati mult prea usor. Stiati ca o replica chineazeasca a celui mai perfomant telefon (nu dau nume) la ora actuala, are mai multe functii si un procesor superior celui original ? Asta ce inseamna? e mai bun ?

    Stiu ca am divagat de la subiectul principal, dar ma enerveaza cum toti se cocosesc cum merg ei cu o mana pe schimbator si una in nas sau nu stiu mai unde. NU se mai fac masini de calitate decat cele care se fabrica in Germania si Japonia (ma refer la cele care se vand catre Europa). Asta este adevarul crunt. Sa deskideti portbagajul unui Touareg nou in showroom sa vedeti cum captuseala iese pe dinafara sau sa vedeti cum zbarnie plasticul prin Opel, etc........e pacat si multi dintre noi incurajam aceasta productie nebuneasca cu costuri si mici si pretentii putine.

    Nu tin partea BMW, Mercedes, Audi, dar incercati-le de curiozitate si veti gandi altfel.
    17 6
  • da
    Mercedes E-Klasse merita sa castige
    19 8
  • Gica contra
    Castigator Mercedes
    Daca se va fi pe bune si nu cum au fost multe masini "clasate" ca masina anului sau "van of the year", etc. Mercedes va castiga, trebuie sa recunoastem ca este mult peste concurenta.

    @jondaniel & Siemens AG, voi sigur sunteti opelisti :D
    nu o luati in nume de rau, opel este ok pentru Romania, mai ales atunci cand se face trecerea de la Kadett sau de la Dacia(oricare model)
    11 8
  • eu zic ca....
    C3 Picasso... e altceva.
    9 9
  • c3 picasso
    cred ca e cea mai hidoasa masina ever!!!!
    6 13
  • Uluitu"
    Despre incultura
    Sunt uluit in legatura ci doua situatii care se repeta mereu:
    1. Discutii pre-adolescentine despre masini in timp ce sustinatorii argumentelor nu stiu ce a aia o pompa de injectie, transmisie cardanica, cum se fabrica o matrita pentru format componente de caroserie, etc.
    2. Nu uitati ca celebrele firme (cu exceptia lui AUDI si firmele franceze care trimit modele asamblate in Franta) aduc catre europa de est ceea ce la ei se rebuteaza in mod normal, cu interioare facute cu materiale slabe calitativ. Sunt uimit cum lumea lauda VW sau SKODA sau Mercedes care, cu impertinenta, au standarde de calitate diferite pentru ceea ce aduc la noi in tara si ceea ce vand in Germania.
    Opinez ca e mai bine sa va sculati din somn, sa va faceti temele si sa va cereti drepturile meritate pentru banii pe care ii platiti, unii din voi cu multa sudoare. Nu de alta dar excrocii (i-am nominalizat inainte) ne vand la acelasi preat ca la ei acasa masini inferioare calitativ.
    SUCCESE!
    9 6
  • Etienne
    Masina anului
    Lasand la o parte chestiile cu "tarani" si preferintele lor, eu cred in Astra si in Polo. Mercedes e marca de lux si nici o marca de lux nu a castigat in ultimii douazeci si ceva de ani aceasta competie. Se pune accent mai mult pe marcile nonpremium, modelele varf de gama care au castigat apartineau unor constructori "populari" - Citroen (cu XM), sau Opel (cu Omega). Singura rupere de rutina alegerii unor modele accesibile a fost alegerea lui Prius acum cativa ani.
    3 2
  • 3008?
    3 3
  • Andrei
    ......
    Opel Astra sau Wv Plolo
    8 2
  • mihai viorica
    ptr concurs
    ce trebuie sa fac sa particip si eu la concurs?
    0 5
  • sa fii masina
    8 0
  • @taranii au vw
    Hai jet
    Du-te copile si comenteaza pe promotor, pe gsp pe ce vrei tu. Lasa-ne pe noi. Vezi-ti de OTVu si Cancanu tau, ca siteu asta e peste puterea ta de intelegere.
    3 3
  • Masina anului
    Lasand la o parte comentariile "interesante" despe tarani si masini nemtesti ( :)) ), eu vad castigator Peugeot 3008. Pentru ca are un raport calitate/pret poate cel mai bun. Ok, nu zic, Clasa E este o masina foarte buna, dar si foarte scumpa. Un Clasa E echipat foarte bine si cu motor de bun simt pentru o asa masina, duce pretul la vreo 50 000 de euro. Ceea ce e cam mult, mai ales pentru aceste vremuri.
    Un concurent puternic e si Astra, insa Opel a castigat premiu si anul tecut, asa ca sunt slabe sanse sa se acorde si anul asta tot lor (Astra ar trebui sa fie o masina fara concurenta ca sa ia Opel premiul-si nu e tocmai asa; nu zic, e masina buna, dar nu cred ca e cea mai buna mai ales din clasa ei).
    Polo si IQ sunt masini de clasa mica, respectiv mini si sunt practice numai in oras si pe distante scurte, insa calitatea e buna.
    Asa ca, din punctul meu de vedere, lupta se va da intre Yeti, 3008 si C3 Picasso. Iar (personal) cred ca cel mai bun compromis... ca masina "buna la toate" ar fi Peugeot 3008 (care sper sa si castige :)
    5 4
  • Probabil Polo
    Ar avea si Yeti o sansa...doar pt ca e nou pe piata. Spunea cineva mai sus despre imposibilitatea ca Opel sa castige din nou...cam asa e! Si e f buna si explicatia. Mercedes e inclus doar pentru ca e nou...desi nu va castiga. Nu pt ca nu este peste concurenta (chiar e mult peste), ci pt ca jurizarea are alte criterii. Sunt fan BMW si chiar ma-ntreb...de ce nici un model in finala?...chiar si Audi?...de!...jurnalistii auto au dreptul lor.
    Raman la Polo si sper sa nu iasa Citroen.
    4 2
  • andr3i
    polo
    cred k polo o sa iasa sau E-classe, acum o sa vedem.
    3 1
  • din franta
    vai de voi
    asta ar fi nou , ca la mercedes au 2 linia de productia una pentru germania cu material bun , si una pentru romania cu material nashpa, vai macar aud ce zici sau ce? si din ce causa E class trebuie sa castig neaparat , din causa ca e masina tziganilor sau masina scump, habar nu ai ce insemnease masina anului draga. masina anului trebuie sa aduc ceva nou in productia automobile, cum ar fi 4 loc in 3 metri pentru toyota iQ , sau un design ciudat pentru c3 picasso sau skoda yeti .
    1 1
  • Cosmin
    Masina anului
    In fiecare an E-Klasse e prezenta prinmtre finalisti, in fiecare an citesc aici si auirea cum ca E-Klasse trebuie sa castige dar niciodata nu o face.
    O fi datorita faptului ca in Europa cu apa calda lumea isi cumpara masina pentru transportul din pc a in pc b si nu pt prestanta, o fi pt ca juriul ia in calcul mai mult decat cat de scumpa si cat de bogata tehnologic e?
    1 0
  • europe
    toyota
    toyota iQ zic eu, "Toyota has solved an almost impossible equation of size, room, functionality and safety in the iQ, a niche "
    0 0
  • corectare
    @automarket
    Opel Insignia a triumfat anul trecut cu un total de 321 de puncte in lui Ford Fiesta [...]

    in lui Ford Fiesta, lipseste ceva e acolo
    0 0
  • benzinaru'
    probabil ca va fi E-Klasse, cu toate k sunt fan bmw...............dar arata bine....
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru