Infiniti vrea să vândă de 8 ori mai mult în Europa

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.06.2012
Lansarea compactei bazate pe conceptul Etherea va dinamita vânzările Infiniti în Europa. Carlos Ghosn susţine că vânzârile mărcii vor trece de la 12.500 la 100.000 de unităţi în doar 5 ani.

Esential

100.000 de unităţi este ţinta de vânzări Infiniti pentru 2016 în Europa.
12.500 de maşini a vândut marca japoneză premium în 2011.

Infiniti are planuri mari în Europa, preşedintele Carlos Ghosn anunţând că ţinta de vânzări a mărcii în 2016 este de 100.000 de maşini pe an. Cifra este de opt ori mai mare decât cea înregistrată de Infiniti la nivel european în 2011, când marca japoneză a vânzut 12.500 de unităţi.

Conform preşedintelui alianţei Renault-Nissan, principalul motor al creşterii ar trebui să fie noul model compact care va intra pe segmentul dominat acum de Seria 1, Audi A3 şi Mercedes A-Klasse. Acesta se va inspira la nivel estetic din conceptul Etherea, prezentat anul trecut la Geneva, şi promite să prindă mulţi clienţi tineri vest-europeni care sunt în căutarea unui model compact diferit faţă de ceea ce se oferă pe piaţă în acest moment.

Noua compactă Infiniti va fi construită de Magna Steyr în Austria, într-o fostă fabrică Daewoo retohnologizată care se află în Varşovia. Platforma de producţie va fi împrumutată de la Mercedes, în virtutea colabărorii semnate în 2010 între Daimler şi Renault-Nissan şi va fi cea pe care este asamblat noua generaţie A-Klasse.

Conform unor surse citate de Automotive News, producţia compactei Infiniti va atinge 50.000-60.000 de unităţi anual.

via | Automotive News (înreg)

Comentarii (4)

  • Nu imi place cum arata.As vrea sa ma uit la ea dar nu sa o am ca masina personala.
    2 7
  • Daca o sa fie construit pe platforma noului A-Klasse vanzarile vor creste cu siguranta ;) mult noroc Infiniti!!!
    3 4
  • george bush
    vrea doar
    1 2
  • Concurenta in clasa compacta este atat de puternica in acest moment incat doar imaginea de marca mai diferentia clar concurentii, tehnologia si performantele sunt f apropiate!

    Pe ce piata crede Infiniti ca va creste semnificativ?

    Nu trebuie sa fi un analist de piata pt a ti da seama ca afirmatia lui Ghosn este o aberatie intru totul!!!!!!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru