Inmatricularile in UE au crescut cu 9.6%

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 16.05.2008
Asociatia europeana a producatorilor auto a raportat cresteri la nivelul inmatricularilor de masini noi in tarile europene.

Esential

9.6% este cresterea un luna aprilie a inmatricularilor de masini noi in UE alaturi de Elvetia, Norvegia si Islanda.
1.421.230 unitati este volumul de automobile noi inmatriculate luna trecuta pe teritoriul celor 30 de state europene.

Inmatricularile de masini noi in statele membre UE, plus Elvetia, Norvegia si Islanda, au progresat cu 9.6% in aprilie fata aceeasi luna a anului trecut. Asociatia europeana a producatorilor auto (ACEA) a raportat un volum total de 1.421.230 de unitati inregistrate in decursul lunii trecute pe teritoriul celor 30 de tari.

"In aprilie, majoritatea tarilor europene au beneficiat de doua sau trei zile de munca in plus. Acestea au ajutat cele mai multe piete sa inregistreze o crestere a inmatricularilor de masini noi, in ciuda crizei financiare din SUA care a influentat si cresterea pretului la carburanti", a declarat un oficial ACEA.

Piata auto germana isi revine de la rezultatele negative din 2007, inregistrand o crestere de 20% in luna trecuta fata de aprilie 2007. Inmatricularea celor 317.960 de automobile noi se datoreaza imbunatatirii pietei muncii si recuperarii increderii consumatorilor.

In randul producatorilor auto europeni au fost inregistrate, de asemenea, cresteri individuale: BMW a crescut cu 24.8%, Daimler cu 18%, Volkswagen a urcat 12 procente, Fiat cu 7.9%, PSA/Peugeot-Citroen cu 6.8%, in timp ce inmatricularile de Renault au fost cu 6.1% mai multe.

Alti constructori auto prezenti in Europa au raportat, de asemenea, cresteri: Nissan cu 16.3%, Ford cu 6.1%, GM cu 5.3%. In mod surprinzator, numarul automobilelor Toyota inmatriculate in tarile europene a scazut cu 0.6 procente.

Via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru