Jaguar ar putea apela la Lotus pentru dezvoltarea supercarului XE

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.02.2009
Jaguar ar putea apela la ajutorul celor de la Lotus pentru productia supercarului XE, al carui debut este asteptat in 2011.

Cu cateva saptamani in urma va anuntam ca Jaguar isi doreste un supercar cu motor central, inspirat de conceptul F-Type, dezvaluit in urma cu opt ani. Zvonurile privind un posibil model de performanta, botezat de specialisti XE, sunt alimentate mai nou de o posibila reluare a colaborarii dintre Jaguar si Lotus.

Cei doi constructori britanici si-au mai unit fortele atunci cand brandul premium a lansat versiunea de performanta XKR, Lotus aducandu-si atunci o contributie substantiala la desavarsirea suspensiei.

De aceasta data insa ar putea fi vorba de mai mult decat atat, Jaguar urmand sa incredinteze constructorului sportiv de nisa o serie de studii de fezabilitate pentru productia supercarului. Nu este exclusa nici posibilitatea ca Lotus sa se ocupe si de procesul de productie la uzina sa din Hethel.

Daca parteneriatul dintre cele doua mari nume britanice se va concretiza, viitorul XE ar putea debuta cel mai devreme in cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2011.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru