Japonia: Toyota Prius este lider la vânzări pentru a 15-a lună consecutivă

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.09.2010
Cea de-a treia generaţie a hibridului Toyota Prius sărbătoreşte 15 luni consecutive în fruntea clasamentului vânzărilor din Japonia.

Toyota sărbătoreşte 15 luni consecutive de când Prius a preluat şefia clasamentului de vânzări din Japonia. Modelul respectiv atrage clienţii cu consumul său redus de carburant chiar şi după ce primele de casare oferite de guvern s-au încheiat. Pe locul doi s-a clasat Honda Jazz, urmată de Daihatsu Tanto şi Suzuki WagonR. Trebuie să menţionăm faptul că guvernul nipon a oferit diverse beneficii pentru cei care şi-au cumpărat un automobil ecologic, acestea fiind materializate prin reduceri de taxe în majoritatea cazurilor.

În august 2010, Toyota a vândut 22.263 de unităţi Prius, în timp ce Honda a vândut 17.258 exemplare Jazz. Daihatsu Tanto s-a vândut în 14.783 de exemplare, în timp ce monovolumul compact Suzuki WagonR a fost vândut în 13.455 de exemplare. Honda Insight, rivalul principal al lui Prius, nu a intrat în top cinci în materie de vânzări. În urmă cu mai bine de 15 luni, Honda Insight se lupta cot la cot cu cea de-a doua generaţie a lui Prius pentru şefia vânzărilor pe piaţa internă.

Pentru o scurtă perioadă, hibridul de la Honda a fost lider, după care a fost detronat agresiv de Prius.

Toyota are de gând să îşi respecte blazonul obţinut pe segmentul hibrid şi promite o avalanşă de noi modele ecologice în viitorul apropiat. Mai exact, japonezii intenţionează să lanseze până în 2020 o versiune hibridă pentru fiecare model de pe piaţa mondială. În prezent, grupul Toyota dispune deja de cinci versiuni hibride ale modelelor de serie şi de două modele ecologice de sine stătătoare. Situaţia va evolua în viitor, dacă Toyota va introduce o versiune hibridă pentru fiecare produs în parte.Constructorul nipon intenţionează să dea naştere şi unei game separate pentru Prius, care să includă derivate hibride premium.

Via | Gasgoo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru