Lexus CT200h emite doar 96 de grame de CO2 pe kilometru

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 13.09.2010
Primul model compact al celor de la Lexus va emite doar 96 de grame de CO2 pe kilometru şi promite un nivel deosebit de manevrabilitate în segmentul premium al clasei compacte.

Esential

1.99 kilometri poate parcurge Lexus CT200h în modul 100% electric.
30.000 de unităţi CT200h pe an este ţinta de vânzări a celor de la Lexus pentru Europa anului 2011.

Lexus a anunţat că noul CT200h emite doar 96 de grame de CO2 pe kilometru. Primul model compact de la Lexus debutează la Salonul Auto de la Paris şi va fi pus la vânzare în octombrie. Modelul este unul dintre cei mai ecologici hibrizi de clasă compactă de pe piaţă, iar unele pieţe vor beneficia de o versiune care va emite doar 89 de grame de CO2 pe kilometru, care ar fi mai ecologică decât Prius. Lexus CT200h este bazat pe platforma tehnică a lui Toyota Prius, dar beneficiază de numeroase avantaje care îl diferenţiază de popularul model al mărcii Toyota.

La fel ca Toyota Prius, noul hibrid al celor de la Lexus este echipat cu o baterie NiMh, iar propulsorul de 1.8 litri funcţionează în ciclul Atkinson şi este cuplat unei transmisii CVT. Modelul poate să ruleze în patru moduri diferite: Normal, Eco, EV şi Sport. Modul sport întăreşte suspensiile şi direcţia, în timp ce răspunsul la acceleraţie este îmbunătăţit. Pe modul EV, Lexus CT200h poate să ruleze 1.99 kilometri fără să utilizeze motorul cu combustie internă.

Cei de la Lexus nu vor să fure din clienţii lui Toyota Prius, ci din clienţii de Audi A3 şi BMW Seria 1. Tocmai de aceea, inginerii japonezi au încercat să facă din CT200h un "etalon în materie de manevrabilitate pentru segment" şi promit că experienţa din spatele volanului va fi "sportivă".

Aşteptările de vânzări sunt mari pentru acest model, atingând valoarea de 30.000 de unităţi pe an, ceea ce ar dubla vânzările Lexus în Europa.

Via | Autocar

Comentarii (4)

  • 1.99 ?
    1,99 , adica aproape 2 kilometri ? e o gluma cumva?
    3 3
  • nu e nici o gluma
    Atat merge si Prius care se vinde in RO. Modul full electric fara nici un fel de ajutor din partea motorului termic.
    1 1
  • si Priusul care se vinde in SUA cat merge?
    1 1
  • compact de la lexus
    Nu cred ca va avea succesul scontat.
    Acest model este mult prea sobru, chiar banal pentru segmentul din care face fata.
    Oricum , tehnic vorbind niponii promit multe.bravo lor
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru