Lexus va prezenta o bicicleta hibrid cu tractiune integrala in Marea Britanie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.04.2010
Lexus va prezenta o bicicleta hibrid cu tractiune integrala la un eveniment din Marea Britanie organizat pentru a sublinia beneficiile mersului pe bicicleta. Lexus este si sponsorul principal al acestui eveniment.

Japonezii de la Lexus vor aduce a bicicleta hibrida la Great British Bike Ride, un eveniment pentru ciclistii din Marea Britanie, pentru a le prezenta englezilor acest vehicul inovator. Exponatul care va fi prezentat la acest eveniment este doar unul din doua existente in lume si are tractiune integrala. Pe langa faptul ca are tractiune integrala, bicicleta de la Lexus este un hibrid, fiind echipat cu un motor electric de 240 de wati, alimentat de o baterie litiu-ion de 25.9 volti.

Bicicleta hibrida de la Lexus are doua moduri de functionare – Eco si Power. Motorul electric angreneaza doar roata din fata, in timp ce forta picioarelor este transpusa rotilor spate prin intermediul unui sistem de angrenaje care este bazat pe curele de cauciuc. Aceasta bicicleta are opt trepte de viteza, care sunt realizate de Shimano si sunt amplasate in interiorul cadrului.

Cadrul acestei biciclete este realizat din fibra de carbon si are o masa extrem de redusa. Bicicleta regenereaza energia cinetica pierduta in mod normal la franare si o foloseste fie pentru a asista utilizatorul in accelerare sau la pastrarea unei viteze, fie la deplasarea 100% electrica pana la o anumita viteza.

Din pacate pentru fanii bicicletelor si nu numai, noua bicicleta hibrida cu tractiune integrala de la Lexus nu va intra in productie prea curand, fiind doar un studiu tehnologic.

Via | Thisweekinmotors

Comentarii (4)

  • Reclama cretina
    hai ca deja sunteti penali cu reclamele astea la michelin...nu poti sa vezi ceva ca iti apare alta fereastra...mai aveti oleaca si ii ajungeti pe cei de la promotor care's full de reclame
    15 0
  • toiota
    Bravo lexus
    Borfasul se intoarce la ce stie sa faca cel mai bine. Biciclete. Astept ricsa pe baterii si robotul magar pentru carat pestele proaspat la piata.

    lexus, poate intr-o zi o sa inveti sa faci transmisii ca lumea (fiabile).
    Ia-te de mana cu honda si apucati-va de motocositoare. La voi in tara, nu altundeva. Si inchideti-va piata pentru toate produsele, nu numai automobile. Inchideti-o bine, in ambele directii.
    0 3
  • uau...(:I
    0 0
  • doare fundul
    La drumurile pe care le avem, te doare fundul pe asa o bicicleta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru