Maserati SUV Concept, prima ipoteză

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.09.2011
Unele zvonuri anunţă un SUV Maserati bazat pe o platformă de la Jeep. Conceptul care prefigurează respectivul model ar putea debuta la Frankfurt, iar modelul din imagini pare să fie exponatul în cauză.

Prima imagine a noului SUV de la Maserati a fost publicată în ghidul de buzunar al Salonului Auto de la Frankfurt. Ghidul este editat de cei de la Automotive News Europe, iar exponatul va fi un concept. Potrivit primelor informaţii, vorbim despre un model bazat pe o platformă Jeep. Pentru moment, motorizarea este încă învăluită în mister, cel mai probabil fiind vorba de o unitate V8. Opţional, clienţilor li s-ar putea pune la dispoziţie şi un V6 diesel de 3.0 litri, în vederea obţinerii unei autonomii mai mari.

Americanii de la Car&Driver spun că asamblarea viitorului model ar avea loc la uzina din Jefferson North, Detroit, iar producţia ar debuta în 2013 sau 2014. Cel mai probabil, platforma lui Jeep Grand Cherokee va fi împrumutată pentru SUV-ul Maserati. Sunt şanse ca motorizarea şi interiorul să fie 100% italiene, pentru a asigura apartenenţa la "trident".

Maserati nu este la prima tentativă de SUV, italienii prezentând un concept pe nume Kubang în urmă cu câţiva ani. Acesta nu s-a materializat, dar prezenta un design similar cu conceptul din imagini, în special dacă privim blocurile optice.

Silueta generală aminteşte de un coupe, cu toate că va fi un SUV în toată regula.

Via | Car&Driver

Comentarii (7)

  • Intrebare
    Asta nu-i ”chinezarie”?
    6 5
  • intentii maserati
    @Bethurbazal
    nu neaparat, dar o ciudatenie a naturii e cu siguranta!
    7 3
  • E oribila, degeaba dau unii voturi negative, cum sa arate asa un Maseratti?
    6 3
  • Arata a Porsche Cayenne
    Cand am vazut doar thumbnail-ul am crezut ca e vreun facelift la porsche cayenne.
    4 3
  • cu silueta de X6
    5 2
  • sa nu ziceti ca a fost ideea mea
    Looking like the illegitimate offspring of a BMW X6 and Maserati Quattroporte, the crossover has little resemblance to its cousins the Jeep Grand Cherokee and Dodge Durango.

    Read more: http://www.worldcarfans.com/111090936456/maserati-suv-concept-leaked#ixzz1Xk72N4ze
    3 1
  • asta dovedeste ca oricat de urata ar fi porsche cayenne"prinde"la un anumit gen de cumparatori
    -prea putin originala pentru un maserati!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru