Michelin vrea să reducă masa pneurilor sale cu 50%

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 05.06.2010
Michelin doreşte să reducă masa pneurilor sale cu 50 de procente. Soluţiile prezentate de aceştia constau în două cauciucuri cu dimensiunile de 195/55R21, respectiv 175/70R10.

Michelin dorește să reducă masa pneurilor sale și sunetul produs de acestea în timpul rulării cu 50 de procente până în anul 2030. Oficialii Michelin au declarat că în următorii 20 de ani se așteaptă ca numărul mașinilor din întreaga lume să se dubleze și să ajungă la 1.5 miliarde, față de cele 900 de milioane de autoturisme din prezent.

Pentru a putea reduce masa pneurilor sale, Michelin a prezentat publicului două soluții. Prima posibilitate este un pneu subțire ale cărui dimensiuni sunt de 195/55R21, iar cea de-a doua soluție este un cauciuc mic care măsoară 175/70R10.

Oficialii Michelin susțin că noile pneuri nu influențează negativ manevrabilitatea mașinii, distanța de frânare sau economia de carburant, diferențele urmând să vizeze doar garda la sol: "Pneurile cu raza de 10 inch scad garda la sol a mașinii cu 2.54 de centimetri comparativ cu un pneu de 14 inch", au declarat oficialii Michelin.

Via | Insideline

Comentarii (3)

  • 195/55R21 ??? :)
    va arata ca o roata de caruta!!!
    :))
    4 1
  • haha
    La pastele cailor imi pun eu cauciucuri de 10inch pe masina :))
    6 0
  • nici nu cred ca ai putea sa-ti pui cauciucuri de 10" pe masina... ca s-ar putea sa fii prea aproape de sol .. si pe drumurile din romania asta-i ultimul lucru pe care il vrei :)


    @subiect .... o mizerie ... jante de 21" si cauciucuri pe ele 195/55 au loc numai in masini care au fost proiectate pt asa ceva ... 95% din masinile de pe drum nu cred ca pot sa fie incaltate cu roti asa de mari :)

    problema se pune in marketing ... daca apare o reclama cu "pompa cea rea" si astia zic de pneurile lor ca iti economisesc 80 de litri de carburant .. pai sa mergem sa cumparam, ca sa economisim :)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru