Nissan pregăteşte un rival pentru Volkswagen Golf

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.09.2010
Viitoarea generaţie a lui Nissan Tiida ar trebui să devină un competitor de luat în seamă pe segmentul dominat de Volkswagen Golf, spun englezii de la Autocar.

Nissan vrea să facă din viitoarea generaţie a lui Tiida un competitor de top al segmentului compact, care se va lupta cot la cot cu Volkswagen Golf. Tiida se va lupta cu ajutorul lui Qashqai, iar una dintre cerinţele esenţiale ale dezvoltării noului produs este legată de protejarea vănzărilor de Qashqai, fără a pierde din caracterul viitorului Tiida. Japonezii de la Nissan vor avea de lucru în dezvoltarea lui Tiida, deoarece modelul se luptă pe segmentul cel mai disputat din Europa, unde nume precum Golf, Focus, Megane şi Astra sunt jucători importanţi pe piaţă, iar producătorii de nişă introduc ocazional un model cu un plus de caracter, cum este Alfa Romeo Giulietta.

Actualul Tiida a debutat pe piaţa din Japonia în 2004, în timp ce europenii l-au primit abia trei ani mai târziu. Tiida reprezintă baza modelului electric Leaf, dar ne aşteptăm ca viitoarea încarnare a acestui model să fie mai mult decât un facelift. Oficialii Nissan nu au anunţat ce modificări vor opera la nivelul acestui model, dar sunt de aşteptat atât schimbări pe linie estetică, cât şi schimbări la nivelul comportamentului rutier.

Preţul acestui model este şi el un mister.

Segmentul compact reprezintă o sursă bună de venit pentru producătorii care activează pe piaţa din Europa, cel mai bine vândut model de pe Bătrânul Continent fiind Volkswagen Golf. Golf a fost surclasat la vânzări o singură lună în ultima perioadă, iar excepţia care a confirmat regula a fost Ford Fiesta. Cei de la Nissan nu au specificat dacă intenţionează să devină liderii segmentului compact în următorii ani sau dacă vor doar să prindă o bucată din cota de piaţă a segmentului compact. Nu este clar modul în care va fi realizat modelul Tiida pentru a nu fura din vânzările lui Megane, model construit de partenerii de la Renault.

Via | Autocar 

Comentarii (8)

  • Ha ha ha ...
    Tiida ... buna gluma de luni dimineata .
    7 13
  • Tiida
    parca si sandero arata mai bine ...
    8 3
  • habar n-aveti voi
    cu o investitie serioasa pot face orice... au dovedit-o cu Patrol, pe care l-au facut foarte aproape de Infiniti... noua generatie de Tiida poate arata cu totul altfel si sa surprinda pe toata lumea...... oricum japonezii cu cu 10 clase in fata nemtilor in privinta fiabilitatii... la nemti nici macar Mercedes, care-i marca premium, nu mai e ce a fost, daramite Volkswagen cu electronica lor "desteapta"
    19 0
  • :)
    A mai fost si 207 acum vreun vreo doi pe primul loc in europa pt o luna sau doua. Poa sa scoata tiida matilda si ce or mai vrea, nu au reusit focus, astra, civic, sa detroneze golf nu mai zic de megane si clio care se vind mai bine ca orice nissan .
    0 9
  • La Nissan orice e posibil... oricand se poate naste o legenda :) vbesti de Opel si Ford, dar ei nu te gandesti ca ei nu au masini care sa egaleze legendele aflate sub sigla Nissan.

    *Ex: Patrol, Skyline GT-R sau 240Z (incepand din 1969) care avea 6 cilindri in linie si 150CP, oferind prestatiile unui Porsche la cel putin jumatate din pret
    8 0
  • BaditzaEx
    nu-mi place, nu cred
    sincer , poate sunt subiectiv dar nu vad la ei nimic deosebit, intr-adevar au cateva legende dar asta nu inseamna ca au experienta intr-o masina destinata poporului cum este VW Golf, care arata mult mai bine, are cateva motoare premiate si dovedite ca fiind bune pt segmentul asta ( Tsi/Tfsi si chiar si dieselul Tdi cu toate ca este invechit ) mai degraba as vedea un competitor in Hyundai i30 ( concurent pe care chiar VAG l-a confimat ca fiind un rival periculos ), ar trebui sa investeasca f muult ( nu zic ca nu este posibil , dar este prea in urma / cel putin ca vanzari ) ca macar sa ajunga la jumatatea succesuli lui Astra, Focus si nu mai zic de Golf ( care si acestia intre timp nu stau cu mainile-n san, ci investesc si au si din ce bani investi ).
    2 10
  • adevarul
    Stiati ca VW Golf 6 este cea mai vanduta masina din Europa de doi ani de zile (de la aparitie) pana in prezent, exceptand vreo doua luni (prin primavara lui 2010) cand Fiesta i-a luat locul? Asa ca Nissan...vrabia malai viseaza...
    1 7
  • mama omida
    @Cata
    comentezi vanzarile la o masina ipotetica de la Nissan? cat de penibil...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru