Nissan va construi taxiurile din New York pentru următorii 10 ani

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.05.2011
Constructorul japonez a câştigat licitaţia pentru producţia viitoarelor taxiuri din New York. Parteneriatul cu americanii se va întinde pe o perioadă de 10 ani.

Esential

10 ani de zile va dura contractul încheiat de Nissan cu Comisia de taxiuri şi limuzine.

Nissan joacă bine şi în deplasare, mai precis pe terenul americanilor, reuşind să câştige un contract extrem de important pentru imaginea şi vistieria companiei. Constructorul japonez a anunţat că a reuşit să câştige contractul de producţie pentru viitoarele taxiuri din metropola New York.

Înţelegerea cu autorităţile de peste Ocean, mai precis cu Comisia pentru taxiuri şi limuzine, a fost încheiată pentru o perioadă de 10 ani, ceea ce înseamnă venituri sigure pentru niponi. Mai precis, de-a lungul următorului deceniu, Nissan ar urma să câştige aproximativ un miliard de dolari de pe urma parteneriatului recent încheiat.

În lupta pentru câştigarea licitaţiei s-au mai aflat alte două companii de renume: turcii de la Karsan Otomotiv şi americanii de la Ford Motor Company.

via | msnbc

Comentarii (12)

  • tomita
    ford a pierdut licitatia pt reorintarea pe alt model, dupa ce a hotarat inchiderea fabricii din canada care producea consacratul model. astfel nissan era un castigator clar (in detrimentul turcilor, lol)
    Sentra e mic totusi pt americani, ca sa fie folositor la taxi (desi il vad candidatul de baza) dar Altima ar concura cel mai bine pe marimea predecesorului de la ford. vom trai si vom vedea :)
    Totusi o vicorie interesanta daca nu e fake
    4 2
  • i-au făcut la ei acasă!:))
    18 6
  • @alinusu
    da, chiar e o situatie penibila pentru Ford
    18 0
  • nissan
    nu cred ca e tocmai rau pt americani contractul asta. e f probabil ca masinile sa fie construite la o fabrica acolo in state..ca e ford sau nissan..cam tot aia ar fi..doar profitul sa se duca la japonezi.
    12 1
  • octav_bmw
    avand in vedere situatia japonezilor nu cred ca ar fi o idee rea
    14 0
  • tomita
    si daca stau sa ma gandesc mai bine din ce informatii am gasit flotele de taxirui sa fie hibride. deci monstrozitatile americane vor fi inlocuite cu altele mai subtirele. brandurile americane oricum nu sunt reprezentate in segmentul hibridelor (nu bag in calcul marci japoneze, chiar daca au fabrici in sua) si deci e clar ca vor pierde teren repede.
    si oricum crown victoria nu se va mai produce, si ford se reorienteaza pe alte modele pt taxi si politie.
    si aici intervine alt aspect. la politie deja s-a creat o marca specific pt asa ceva, care va fi mult mai buna decaot orice conversie dintr-un model clasic la ceea ce face (un produs dedicat isi va face treaba mult mai bine treaba).
    precum la englezi e cab-ul lor, care este ok pt asa ceva (mare atat pe orizontala cat si pe verticala) fiind gandit ca un transportor de persoane.
    3 0
  • danutz
    Nu va mai agitati atat, ca aici a fost vorba cel mai probabil de "cine a dat spaga cea mai potrivita". Doar nu credeti ca un contract de 1 miliard de dolari se castiga asa, intamplator, mai ales in State, unde "combinatiile" la nivel de autoritati sunt nenumarate. Bine, ca acolo miscarea se face mult mai finut decat la noi si castigatorul licitatiei chiar se apuca de treaba si o face in general bine, asta e alta poveste. Insa niciodata sa nu credeti ca, indiferent de tara, astfel de contracte pe asemena sume se castiga asa, la voia hazardului.
    5 7
  • Pacat..... Nissan-urile au un aspect banal si nu se potrivesc ca masini de taxi pentru NewYork. Asta e,au dat spaga mai mare....
    3 7
  • octav_bmw
    @taxi
    prietene scuza-ma dar esti cocalar daca crezi ca un taxi ar trebui sa arate a masina de lux.conteaza sa nu consume mult si sa aiba sisteme de siguranta cat de cat actuale nu ca actualele "americane".
    5 2
  • ce spaga mah?!
    Bai, sa le spuna cineva la astia ca New York-ul nu-i un oras din Romania
    5 1
  • danutz
    @Pff
    Esti extrem de naiv, ca sa nu zic altfel, daca crezi ceea ce crezi. Tu ai impresia ca spaga s-a inventat in Romania? Baiete, stai jos, nota 4 la materia "realitatea vietii de zi cu zi in lume". Ma poti crede sau nu, insa Romania e MIZILIC in materie de spagi, combinatii, interese si altele de genul, suntem un gandacel firavel intr-o grota plina de paianjeni cat casa. Imi vine sa si rad numai and ma gandesc cat de naivi sunt cei 5 care mi-au dat vot negativ pana acum. Si, totodata, cat de indobitociti, dar totodata increzuti, sunt in general romanii sa creada ca Romania e patria spagii. Pai, voi credeti ca cei 4 pereti ai apartamentului vostru, chicoscul de la parter unde spargeti capul la vreo cutie de bere si TV-ul dat non-stop pe Antena 3 sunt elementele definitorii ale vietii?
    3 2
  • @danu"tz"
    Ba tu ai vreo dovada in sprijinul afirmatiilor tale? Sau te exprimi asa doar pt ca e cool? huh? Ai vazut tu oferta Nissan comparativ cu cea a Fordului? Stii ce contine? Poti face o analiza pertinenta pt a demonstra ca Fordul merita sa castige licitatia? nuuu?! Pai atunci permite-mi sa te numesc un mascarici bagator in seama.... esti din acelasi "material" ca cei care trag Romania in evul mediu si n-o lasa sa progreseze
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru