Noul minicar de la Opel este prioritar pentru succesul marcii

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 07.12.2009
Opel va crea un rival pentru Ford Ka si viitorul Volkswagen Up. Modelul va fi mai mic decat Agila si este esential pentru succesul viitor al germanilor.

Nick Reilly, presedintele marcii Opel, a anuntat ca noul model pe care il pregatesc este esential pentru succesul pe termen scurt al acestora. Astfel, marca din Russelsheim va dezvolta un competitor care va lupta in segmentul minicar-urilor, precum Ford Ka si Volkswagen Up!. Pe langa acesta, Opel va lansa si un vehicul electric, care va fi disponibil alaturi de Ampera.

In acest moment, Opel nu are niciun competitor pe segmentul emergent al microcar-urilor. Tocmai de aceea, principala prioritate a marcii germane este de a dezvolta un asemenea model, care este exact ceea ce cauta consumatorii in aceasta perioada. Studiile le-au aratat celor de la Opel ca a intervenit o schimbare in dorintele consumatorilor si ca din ce in ce mai multi oameni aleg masini mai mici.

Alaturi de versiunea Opel a lui Chevrolet Volt, inginerii din Russelsheim vor crea si un vehicul 100% electric. In prima faza, Opel Ampera va fi importat din Statele Unite ale Americii, urmand ca cei de la Opel sa construiasca o versiune a acestuia ulterior, in functie de necesitatile pietei.

Fabrica Vauxhall din Ellesmere Port este una dintre "canditatele" pentru productia viitorului Ampera.

Singura justificare pentru absenta Opel in segmentul microcar-urilor sta in mana celor de la General Motors. Conceptul Trixx, prezentat in 2004, nu a mai fost dezvoltat mai departe deoarece directorii General Motors au ales Chevrolet Spark/Matiz sa fie singura masina din aceasta clasa pe care o vor introduce in productie. Canadienii de la Magna au promis ca vor dezvolta un microcar pana in 2012 in cazul in care vor achizitiona marca Opel, dar directorii Opel nu au anuntat cand va fi indeplinit acest obiectiv in conditiile actuale.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (2)

  • Ar putea sa fie un succes daca pretul acestuia nu o sa treaca foarte mult peste 5000 de euro.

    Nici nu vreau sa va reclame gen super mega oferta citroen c1 la 8000 de euro. ffs
    2 0
  • OPEL TRIXX
    Acest concept destul de dragut aparut in 2004 daca nu ma insel se vindea cu milioanele daca se hotareau sal scoate in serie.
    Pacat de el........
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru