Noul proprietar al companiei Opel va fi dezvaluit la sfarsitul lunii

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.05.2009
Compania Opel va avea un nou actionar majoritar pana la sfarsitul acestei luni. GM Europe si guvernul german vor alege viitorul investitor Opel.

Soarta companiei Opel va fi clarificata pana la sfarsitul acestei luni, cand oficialii GM Europe vor dezvalui noul proprietar al Opel. Fritz Henderson, directorul GM Europe, a confirmat faptul ca sunt deja mai multi investitori interesati de compania Opel si a mentionat ca General Motors va lua decizia finala in privinta noului proprietar.

Opel va primi imprumuturi in valoare de 3.5 miliarde de dolari din partea guvernului german odata ce va fi incheiata procedura de achizitie. Structura noii companii nu a fost inca dezvaluita, dar GM Europe va pastra un pachet de actiuni Opel dupa ce producatorul din Russelsheim va avea un nou proprietar.

Printre potentialii cumparatori stau companii precum Fiat si gigantul industrial Magna International. Fiat doreste sa realizeze o fuziune cu Chrysler si unul dintre componentii GM Europe, pe cand Magna International si-a exprimat interesul de a achizitiona 20% din actiunile Opel.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru