Oficial: Gumpert a dezvaluit noul Apollo Speed

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.03.2009
Gumpert a venit la Geneva cu noul Apollo Speed, un supercar de 700 de cai putere care promite performante de invidiat.

Gumpert a incercat sa iasa din anonimat la Geneva cu o derivatie a actualului Apollo. Este vorba despre Apollo Speed, premiera de la standul nemtilor, care nu este altceva decat o versiune de top a supercarului.

Noul Gumpert Apollo Speed este propulsat de un motor V8 de 4163 de cmc, cu cinci valve pe cilindru, evacuare dubla si un convertor catalitic cu trei cai. Propulsorul este capabil sa livreze o putere totala de 700 de cai la 6500 de rotatii si un cuplu motor de 875 de Nm, resimtit de la 4000 de turatii.

Unitatea V8 este completata de o transmisie secventiala cu sase rapoarte si racire pe ulei, care trimite intregul "pachet" de resurse puntii spate. Si pentru ca reteta sa fie completa, Gumpert a apelat la ajutorul celor de la Torsen care au gandit un diferential autoblocant.

Multumita acestor resurse noul Apollo Speed este capabil sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 3 secunde si de la 0 la 200 de km/h in 8.9 secunde. La toate acestea se adauga si o viteza maxima de 360 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru