OFICIAL: Noul VW Polo Bluemotion consuma 3.3 litri/100 km

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.09.2009
Volkswagen aduce la Frankfurt versiunile Bluemotion ale lui Polo, Golf si Passat. Acestea se evidentiaza prin consumul foarte redus si emisiile coborate.

Volkswagen a anuntat astazi oficial faptul ca standul propriu de la Salonul de la Frankfurt (15-27 septembrie) va iesi in evidenta prin trei versiuni ecologice ale modelelor deja existente pe piata. Reunite sub umbrela Bluemotion, acestea sunt noul Golf, noul Polo si vechiul Passat. Desi Passat avea deja o versiune Bluemotion in gama, Volkswagen a decis sa innoiasca sistemul de propulsie, schimband motorul de care dispunea pana acum versiunea ecologica a sedanului german.

Polo Bluemotion este cea mai interesanta dintre cele trei versiuni de la Frankfurt. A fost prezentata deja sub forma de concept de pre-productie la Geneva, iar acum vine in varianta finala, gata pentru atacul pietei. Polo Bluemotion anunta un consum mediu mixt foarte bun (3.3 litri/100 km), in timp ce emisiile de CO2 se rezuma la doar 87 de grame de dioxid de carbon per kilometru parcurs. Polo devine astfel una dintre cele mai "curate" masini de pe piata. Motorul de sub capota este un inedit TDI de 1.2 litri care are aceeasi putere ca actualul 1.4 TDI de 75 de cai din oferta lui Polo.

Noul Golf 6 Bluemotion a fost si el prezentat sub forma de prototip la Geneva, cifrele sale fiind mai bune decat principalul rival hibrid compact de pe piata, Toyota Prius: 3.8 litri/100 km.

Emisiile se cifreaza la 99 de grame CO2/km. Sub capota lui Golf se va afla un TDI de 1.6 litri si 105 CP.

In sfarsit, noul Passat Bluemotion va fi prezentat si el in premiera la Frankfurt, noul motor TDI de 1.6 litri - acelasi ca in cazul lui Golf Bluemotion - reusind sa coboare consumul mediu mixt pana la 4.4 litri/100 km. Emisiile de CO2/km se situeaza la 114 grame.

Toate cele trei modele din gama Bluemotion dispun in standard de un sistem Start&Stop, de pneuri cu rezistenta minima la inaintare, de un filtru de particule si de o cutie de viteze cu trepte lungi, optimizate pentru un consum cat mai coborat.

via | Volkswagen

Comentarii (8)

  • silviu
    Polo
    interesant..desi sunt constient ca nu poti scoate un asemenea consum..adik eu cu un polo 1.2 am scos 4.4..dar eram singur pe strada :)
    4 5
  • si erai pe benzina. eu cu polo 1.4 TDI am facut Oradea-Suceava fara gand la economie de carburant, 4 persoane cu bagaje 4.8 l/100km
    5 2
  • costin
    renault megane bicorp
    renault megane bicorp dci de 80cp. 1496 cm consuma 3,5litri. sunt posesor al lui din 2005 unic proprietar si sunt extrem de multumit de consum . Se intelege ca ma refer la viteza de 100km ora chiar si vara la 110 are cu aproximatie acelasi consum
    6 2
  • 1.9tdi
    octavia tour 1.9 TDI 90cp, mers batraneste, pitesti-valcea [serpentine, urcusuri..] consum 4.4l%
    3 2
  • Silviu si eu am polo 1.2 si sa stii ca consuma mult ca e masina prea grea pt motorul asta mie imi ia 8 in oras fara AC pe cand dieselul nu simte greutate asa rau si atentie e consumul mixt de 3.3, pun pariu ca ia 2,3 pe autostrada cu 90km/h intr-a 5.
    4 5
  • kkt!!!
    termina cu aberatiile! tre sa fi tare negrabit sa scoti consumul asta!
    3 3
  • costel
    Fii
    eu am un oltcit care produce carburant. nu vreti si voi?
    Iar pt tine ursus invata si tu odata ca se scrie Fii cu 2 de i.
    dar la manelisti nu conteaza.
    3 0
  • Cristina
    mega problema
    caut de ceva vreme pe net ceva referitor la un consum normal intern pt polo. am o masina, luata de la cineva si pur si simplu toaca benzina. undeva este o problema si nu stiu unde. 1.2 75 CP. I-am facut plinul....am mers 106 km cu ea, i-am facut iarasi plinul...au intrat 23 de litri :O:O:O masina e din 2004 si are 102 000 km la bord. aveti sugestii ceva referitor la consumul asta enorm?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru