OFICIAL: Opel Astra GTC - fotografii şi detalii complete

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 07.06.2011
Opel prezintă noul Astra GTC, versiunea coupe a actualei generaţii a compactei proprii. Modelul va fi disponibil începând cu această toamnă pe pieţele europene.

După ce la sfârşitul lunii aprilie ne-a făcut cunoştinţă pentru prima dată cu versiunea cu trei uşi a noii generaţii Astra, denumită - aşa cum era normal - GTC, Opel ne prezintă astăzi o galerie foto completă cu modelul pe care îl vom admira în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, din toamna anului în curs. 

La fel cum am putut observa în aprilie, Astra GTC se diferenţiază estetic mai mult decât o făcea până acum de versiunea cu cinci uşi. De altfel, designerii Opel au schimbat într-atât de mult noul model în comparaţie cu cel vechi, încât niciunul dintre panourile caroseriei - cu excepţia oglinzilor laterale - nu este identic cu cele de pe Astra cu cinci uşi. Şi blocurile optice se schimbă, cele frontale fiind ceva mai alungite şi prezentând un design interior modificat.

Modificările faţă de versiunea deja existentă pe străzi nu se opresc aici. Astra GTC are ampatamentul mărit cu un centimetru şi ecartamentele lăţite cu 30 de milimetri pe faţă şi cu 40 de milimetri pe spate, aceste elemente garantând o ţinută de drum mult mai dinamică pentru coupe-ul german. 

La capitolul tehnologie, noul Astra GTC primeşte atât a doua generaţie a sistemului Opel Eye (care în plus faţă de ce făcea până acum poate să măsoare distanţa până la vehiculul din faţă şi să ajusteze luminile de zi şi de noapte în funcţie de asta), cât şi celelalte sisteme pe care le-am văzut deja pe noua generaţie a lui Opel Zafira.

Până la lansarea versiunii supersport OPC, care este aşteptată abia la anul, Astra GTC va fi prezentă pe piaţă împreună cu trei motorizări pe benzină şi un diesel.

Vorbim, pe de o parte, de unitatea 2.0 CDTI de 165 CP şi 380 Nm (129 grame CO2/km), pe de altă parte de 1.4 Turbo de 120 şi 140 CP şi de 1.6 Turbo de 180 CP, acesta din urmă fiind cel mai potent motor existent la lansare.

via | Opel

Comentarii (25)

  • Arata bine. GM face treaba buna.
    56 35
  • Pe naiba arata bine! Seat Leon sau Fiat Bravo arata de 1000 de ori mai bine!
    30 87
  • @ Fanel
    pentru unii arata bine, pentru altii rau, suntem oameni si suntem diferiti si asta e bine :)
    53 4
  • Superba!!!
    34 23
  • modelul din poze are jante pe 20"....astia de la Opel se plictisesc tare cred ca :))
    23 4
  • baboon
    Da
    Seat Leon arata bine ! ....fata de masinile din 2005
    37 12
  • No apai dara that's a hot hach pur sange ! Uuu... numai bun pt. limpezit ochii.

    :-)
    24 16
  • GTC
    Absolut superba masinutza.
    21 15
  • tomita
    superb.
    ca design reprezint aun pas atat de mare fata de generatia precedenta precum a fost Astra G fata de Astra F. De fapt chiar este urmasul de drept pt Astra G, din multe un ghiuri aduncadu-mi aminte de acea generatie, chiar si cu modelul coupe, desenat de Bertone.
    acum sa vedem si cotatiile de pret.
    sigur la noi se va vinde ca painea calda
    16 8
  • ...
    Din profil zici ca-i Renault Megane Coupe :)
    15 21
  • Octavian
    dragutza masina. Interiorul are mai multe butoane decat cockpit-ul unui avion....deci e perfect :D. Sper sa nu dezamageasca la calitatea materialelor in stilul opel...
    12 13
  • Astra
    Hidoasa! Si in plus e plagiat dupa Renault Megane si Seat Leon.
    8 24
  • Dennis
    vad ca viseaza lumea paici plagiat dupa megane,care megane a fost copiat dupa astra gtc. sa vedem cand opel scoatea astra h gtc renault megane era ....da ati ghicit un fier de calcat cu fund.cand au vazut frantuzii ce "bengos" e gtc-ul de la opel si ce succes are au copiat si ei ,normal sa aiba si ei "vanzari multe".oricum astra gtc este cel mai frumos hatch din istorie . bv opel. o masina fabuloasa.si inca nu am vazut varianta opc .sa vezi atunci distractie.
    15 13
  • Pentru mine cred ca-i prima masina careia i-ar sta mai bine cu jenti mai mici in pozele oficiale. Jentile alea de 20 sau cat or fi ii strica tare liniile. Si cred de asemenea ca i-ar sta bine cu niste jenti in mai multe spite.
    Caroseria e foarte eleganta si aerodinamica, si pretul ar trebui sa fie apropiat astra-ului in 5 usi.
    17 12
  • Comparabil
    Un model comparabil cu Megane Coupe si Scirocco,insa desi mai nou ,inferior.Prototipul era peste.
    7 16
  • @baboon
    'inspiratia' pt designul astrei, meganului si chiar noului ford focus,fiesta actualul Seat Leon o sa arate bine si peste 5 ani,
    9 20
  • octav_bmw
    si cand credeai ca nu poate arata mai bine
    16 6
  • ASTRA GTC - SCIROCCO 1-0
    masina asta parca spune : scirocco WHERE ARE U? arata fantastic si nu cred ca ii sta rau cu acele jante,doar modelul ales in poze nu este prea potrivit.
    13 6
  • @OPIUM
    Scirocco e muuult in fata!
    6 17
  • interior
    Am condus un Astra I(?) acum cateva luni. Ca aspect imi place, pana si interiorul arata bine, in stilul Insignia/Honda Accord. DAR, bordul (intreg) era din plastic marca jucarii chinezesti. Vreau sa cred ca nu e ceva general, desi nu prea se intampla sa se foloseasca materiale diferite pentru interioarele aceluiasi model, sau? Rog pe cineva care a condus acest model sa ma edifice. Daca ala e standardul, e cam aiurea.
    3 8
  • in ce film ? bai deci cand va vad pe aici,fani pupincuristi ai vw ...ma ia cu regurgitare :)) ai mers ma tu cu astra gtc sa vezi cum se raporteaza fata de scirocco ? eu am mers cu scirocco si e destul de vioi dar nu m-a dat pe spate cu interiorul de golf si pentru cat este de joasa mi s-a parut pozitia cam inalta la volan.ar mai fi unele chestii dar sunt prea subiective ca sa le expun aici.eu cred ca astra gtc nu are cum sa fie mai slab decat scirocco ,in cel mai rau caz sa fie cam de aceeasi speta,desi la cum arata si tinand cont de ecartamentele marite cu siguranta va avea un comportament deosebit.si daca tu te refereai strict la design,atunci ma pot pronunta de pe acum ca asta se vede clar : vw ar cam trebui sa ia lectii de design de la opel,si nu doar la acest model,vezi insignia,vezi corsa ,vezi zafira...oricum o sa fie mult mai speciala decat un banal si sters golf sau un scirocco care recunosc ca imi place cum arata ,dar astra gtc arata ceva mai agresiv.
    13 4
  • .... ce GM ?
    tu crezi ca vin aia de la GM sa-i invete pe nemti sa faca masini ? au doar actiuni
    e chiar invers , le mai vand nemtii cate-un pont
    tu chiar nu vezi diferenta dintre o masina germana si carutele alea americane ?
    13 3
  • ha ha ha
    ha ha ha
    ... si am observat mai nou, ca de cand americanii au cumparat Opel, au inceput si ei sa faca masini ... fata de garsonierele care le construiau inainte ... cu motoare mari si putere mica, cu consum cat al unui autobuz ...i-au invatat multe nemtii ...
    14 3
  • seat leon? pe bune? adica un golf mai low cost care in mod bizar arata mai bine decat golf insa nu prea se poate compara cu astra si mai ales cu gtc. arata total opus.dar bineinteles ca fanii vw care tot dau voturi negative pe aici de nervi au vazut ei ca leon e miezul din dodoasca in privinta designului inovator .UNDE DRACU SEAMANA GTC CU LEON ? =)))
    16 2
  • consola centrala e chiar enervanta... pacat de interior
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru