OFICIAL: Primele imagini cu Lexus LF-Ch, rivalul lui A3 si Seria 1

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.09.2009
Lexus a prezentat doua imagini cu LF-Ch, model care va debuta la Frankfurt. Conceptul de segment compact va deveni principalul rival al favoritilor premium din clasa C.

Lexus a publicat oficial primele imagini reale ale noului concept de segment compact pe care divizia de lux a celor de la Toyota il va prezenta in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Denumit LF-Ch, acesta se va transforma ulterior intr-un model de serie care va concura pe piata cu compactele premium Audi A3 si BMW Seria 1.

Desi Lexus a publicat o schita a conceptului sau in urma cu doua saptamani, imaginile alaturate sunt cele mai clare "dovezi" de pana acum a existentei conceptului nipon. Lexus nu a publicat insa foarte multe detalii despre noul sau concept, singurul element cunoscut in ecuatie fiind reprezentat de faptul ca LF-Ch este un hibrid, urmand sa existe in versiune de serie exclusiv in versiune hibrida. Din ceea ce se cunoaste pana acum, noul model Lexus va avea tractiune fata, "iesind" astfel din linia sedanurilor Lexus din gama, care se prezinta in general in versiunea de serie cu tractiune spate.

Primele imagini oferite de Lexus dezvaluie un model ale carui caracteristici par departe de ceea ce Audi si BMW au aratat pana acum in segmentul compact, cu linii extrem de indraznete care il propulseaza pe LF-Ch - cel putin din punctul de vedere al designului - in varful listei compactelor de pe piata.

Via | Lexus

Comentarii (31)

  • Andrei.P
    Din lateral parca e 147 Facelift!!!
    1 28
  • daca ar arata si in realitate asa.... a3 si seria 1 ar fi istorie
    27 5
  • zici ca e mazda 3.
    Daca apare asa pe piata va fi nasol pt lexus
    6 25
  • AndreiRN
    Hibrid
    O sa dea lecti la concurenta acest model.
    Ieri am vazut primul Lexus 250Hibrid si se va folosi si acest model de trenul de rulare.
    10 3
  • Mai incet la comparatiile cu seria 3 ca va faceti de ras ca si cum ati fi textiliste, nu jurnalisti auto.

    Una peste alta, e timpul ca cineva sa produca un design fulminant si in clasa compacta ca acum e cazuta in monotonie (cu exceptia haute-couture-ului japonezelor cam de nisa :Civic european si Mazda 3 cea noua).

    Daca masina se respecta la nivleul pretentiilor premium ale lui Lexus, ar putea fi o intamplare semnificativa in piata si ne-am mai bucura sinoi in trafic in loc sa contorizam cutiile de chibrituri germanoid blocdepiatralizate...
    6 3
  • mircea
    @maka
    A3, A1, Seria 3, Seria 1. Alege tu doua de aici care sa se potriveasca every fucking time si te premiez :)

    Merci de sesizare.
    4 2
  • TZENU BMW
    pt MIRCEA MESTER
    sunt fan bmw la maxim da sa sti ca cu un audi a3 poti face cam tot ce vrei distractie sa meri la cumparaturi sa meri la un film sau ce vrei a3-u e cdel mai tare hatch
    3 15
  • @TZENU BMW
    Mda, cu Seria 1 sau LF-Ch sigur nu poti sa mergi la cumparaturi sau film.
    Doamne cata prostie!!!
    11 2
  • ultimul comment e genial!
    Oameni buni, poate n-ati inteles, dar asta intra-n club, magazine si sala de cinema cu A3-ul!
    9 2
  • penultimul, scuze gtrazvan...
    5 2
  • pff
    eu am fost cu A3 pe luna va arat si poze=))=))..dragutz Lexusul pacat ca la noi in Romania se stie decat de Audi si BMW ca marci tari.
    9 3
  • @bozzo26
    Lasa , ca e mai bine asa . Decat sa distruga manelistii si marca asta (ca deja am auzit manele din Lexuri si Honda-uri) , mai bine sa ramana cu haudi , bemve si mercedez (pe care oricum , le-au distrus) .

    OnTopic: Daca ajunge si serie asa....o sa fie super tare.
    7 2
  • @TZENU BMW
    sa stii ca am avut si eu un A3 si am reusit sa intru cu el la cinematograf...a fost mai naspa la intrare ca m-au pus sa cumpar mai multe bilete , ca deh , are fundu mare A3 si sta mai multe scaune...dar a fost misto....nu stiu daca m-as fi descurcat cu un un Serie 1 , ca astea au torpedoul prea mare. Daca s-ar fi gandit si astia de la BMW sa fac torpedoul mai mic , ar fi incaput si Serie 1 pe 3-4 locuri la cinematograf , dar bine ca s-au gandit astia de la Audi.
    Bine ca esti tu " sunt fan bmw la maxim " , ca mai stiu ceva ce esti ma maxim.....

    PS: Doaaaamne , mare ti-e gradina ..................
    6 3
  • george
    PREJUDECATI DE SECOL 12
    @ Maka

    Daca nu ai chiar nimic de facut cat stai la stop decat sa numeri "monstruozitati" nemtesti (BTW, cine a decretat aberatia asta?) iti recomand sa muti radioul de pe RadioManele pe Deutsche Welle...

    @ Dpp

    N-ai sa crezi dar manelistii nu numai ca nu distrug marcile astea "spurcate" (haudi , bemve si mercedez ) dar o sa le si ajute sa se dezvolte mai bine. Cumpara aceste masini SH de la proprietarii initiali care, cu banii respectivi, se duc si cumpara niste "spurcaciuni" noi...

    Cat despre ce se intampla in Rumanica, treaba e foarte simpla. Multi dintre clientii de masini noi de la aceste marci se duc si le cumpara fara sa asculte smiorcaielile si aberatiile unor pafaristi ametiti si merg cu ele fara sa tina cont de privirile ucigase si de scrasnetele de maxilare ale muritorilor de foame pe care-i framanta grija de altii...
    2 10
  • @ george
    Keep in mind ca n-am afirmat nimic despre "spurcaciuni" , ci despre persoanele care le conduc . In tarile cu apa calda , C Klasse sau mai sus , si-l permit directorii si profesorii universitari , nu shawormistii. Daca tie si se pare normal ca un profesor universitar (cu sau fara doctorat) sa traiasca cu salariul actual dupa x ani in care si-a tocit turul pantalonilor pe bancile facultatii , iar un Guta sa isi arate burta de 2 ori si sa isi cumpere un Serie 3 din banii de la o nunta , atunci chiar meriti sa traiesti in tara asta.
    13 1
  • marian
    marian
    samana cam cu Chevrolet Lacetti vai de capu la amarati astia de la Lexsus care copiaza de la americani mai nou
    0 13
  • @marian
    Esti tu vre-un original :)))
    5 0
  • O sa incasez multe voturi negative
    Dar nu imi place. Spatele este reusit, insa fata strica tot - nu stiu de ce imi aduce aminte de actuala generatie de Impreza. Schita era mult mai reusita, pastra liniile de la actualul IS.
    2 2
  • @marean
    eu tin neaparat sa cred ca ai facut misto ca de nu , prostia ta e cronica si crede-ma ca n-ai scapare
    4 0
  • Whitemarsh
    ok
    Cu asa design, si ajutat de motoarele fantastice pe care le fac, cei de la Lexus vor da peste bot multor kokalari mandri de Bemveul pocit si dizgratios! Bravo Lexus!
    10 0
  • george
    TRADUCERE DIN ROMANA IN ROMANA
    @ Dpp

    Te rog sa fii mai atent la exprimare. Daca nu, macar abtine-te de la astfel de comentarii...

    Din comentariul tau de la 16.33 reiese cat se poate de clar ca firmele astea au ajuns de cola cao (conteaza mai putin din ce motiv)...Atunci cand spui ca manelistii si cocalarii AU DISTRUS (a se vedea timpul perfect compus) marcile HAUDI, BEMVE si MERCEDEZ (pronuntate deci in cea mai mare scarba), inseamna ca te incearca o greata sau un sentiment asemenator...

    Acest rationament mi se pare perfect logic...Daca ma insel, explica-mi unde crezi ca am gresit.

    Daca ar fi dupa mine, medicii, profesorii universitari si altii care au mancat carte pe paine si care sunt capabili in meseriile lor ar merita sa plece cu sacu` de bani acasa. Dar si aici am o mica rezerva: faptul ca ai invatat mult nu te face in mod automat capabil. Jos palaria pentru efortul depus dar consider ca mai ai nevoie de ceva ca sa fii cu adevarat capabil. Din experienta pot sa-ti spun ca sunt multi care au invatat mult dar degeaba...

    Pe de alta parte, nu trebuie sa uiti un aspect extrem de important: traim intr-o societate democratica (sort of) bazata pe economia de piata (ma rog, o tentativa de ecomomie de piata...cel putin asa scrie pe eticheta). In consecinta, cu Guta eu nu am nici o problema atata timp cat castiga banii cinstit si isi plateste impozitele. Castiga o sacosa de bani pe noapte? Isi plateste impozitele? Unde e problema? (daca nu-si plateste impozitele, statu-i de vina) Daca in tara asta exista cretini care-i lipesc pe frunte lu` Guta hartii de 500 de Euro, sa fie sanatosi. Cu banii lui, omul e liber sa faca ce vrea atata timp cat i-a castigat cinstit, si-a platit impozitele si nu-i cheltuie pe lucruri ilegale.
    Nu uita ca si in America sunt oameni care castiga metri cubi de bani in exact aceeasi maniera ca si Guta. Uite si un exemplu: 50 Cent...asta nu-i altceva decat un manelist american...
    3 10
  • @george

    nu stiu de ce te chinui sa explici la toti inadaptatii si frustratii ce au vazut si inca vad viata doar cu ochelari de cal si care considera ca, in ziua de azi, rasplata este direct proportionala cu volumul de munca depus si nu cu, calitatea si cu nivelul satisfacerii cererii de pe piata de munca.
    1 7
  • bbbobbbo
    da, chiar mi-e sila de manelisti
    @george:
    la ultimul tau comentariu, cum ai pus problema la Guta, ai dreptate. In realitate stii si tu si eu ca lucrurile nu stau asa, si cate impozite platesc de fapt manelistii? Da-mi voie sa rad.

    In plus, Dpp se referea la toti parvenitii, burtosii, baietasii de cartier, care au facut "neshte combinatii" si intr-un fel sau altul si-au adus sh-uri din "Jermania", si cand intra in tara tot ce fac e sa mearga agresiv, nu respecta NICI O regula de circulatie, asculta muzica (nu neaparat manele) la maxim deranjandu-i pe toti ceilalti, si cand isi coboara burtile infecte din masini primul lucru trag o flegma si se uita daca ii priveste cineva.
    La acestia te refereai ca sunt adaptati, si noi ceilalti care ne luptam sa pastram ultima farama de bun simt, suntem neadaptati si invidiosi?
    De curiozitate, ai fost vreodata in Germania? Stau si ma intreb oamenii astia cand isi cumpara sh-urile de acolo, oare nu vad civilizatia nemteasca? De ce pe langa harburile lor nu isi schimba macar un pic atituidena la revenirea in Romania, pe care tot ei au transormat-o in cocina Europei?


    In fine, @Dpp:
    sadly, total de acord cu tine
    1 0
  • =))
    @george:
    "Guta eu nu am nici o problema atata timp cat castiga banii cinstit si isi plateste impozitele" =)) Daca Guta isi plateste impozitele si este impozitat asa cum trebuie , atunci eu sunt membru COTY. Si tot din experianta iti spun , ca cei care chiar ajung sa predea in facultatile "mai de soi" sunt 90% oameni capabili. Evindet , trebuie sa existe si profesori prosti , dar nu despre ei era vorba(cu cat esti mai competent ca profesor , cu atat cresti in grad , ergo , mai multi bani)

    @Jack:
    mda...sa stii ca mi se pare normal , ca un zidar care face un zid super-drept , sa castige mai bine decat un profesor universitar care are mai multe doctorate decat are zidarul clase.
    Inainte sa vorbesti despre ochelarii de cal si inapti si frustrati , uita-te in oglinda si opreste caseta/CD-ul cu manele.Te inteleg ca ai invatat/aflat despre principiul cererii si ofertei , insa cred ca trebuie umblat pe la ochelarii de cal , pentru ca n-ai inteles prea bine.

    PS: n-am nimic cu zidarii sau orice tip de munca cinstita
    O zi buna.
    4 0
  • @bbbobbbo
    "De ce pe langa harburile lor nu isi schimba macar un pic atituidena la revenirea in Romania, pe care tot ei au transormat-o in cocina Europei?"
    Pentru ca se comporta ca si cum ar fi intr-o Romanie mai curata , dar care trebuie adusa la nivelul actual al mirificei noastra tari.

    Ma bucur sa aflu ca inca mai exista oameni care gandesc cum trebuie.

    O zi buna.
    2 0
  • TZENU BMW
    pt gtrazvan si paul
    lasatima ca vrajeala ma sunt fan bmw NU AM dar mam dus cu un bmw 120d pe bancheta din spate si era hatch-u cu 5 usi da sa sti ca nu ai loc nici portbagaju nu e prea de treaba pe cand o tusica are un audi a3 1.9 tdi da sa sti ca la asta ai loc de mai mult confort iar pt paul care prin comentariile lui se crede jeremy clarkson numa bine iti doresc si multi kilometri fara accidente .Daca ai carnet
    1 1
  • Are cineva programul de traducere pentru ce-a zis omul asta? Ca n-am inteles nimic. Nenea Tzenu, zi-ne si noua, ce-ai zis acolo, ca nu cunosc limba neo-oligofrena. Multam fain!
    Pe bune, urmariti atent comentariile omului, pot fi studiu de caz ideal pentru un sociolog. Eu m-as prezenta cu asa ceva la obtinerea diplomei de master la sociologie: "Studiu de comportament social deviant relevant pentru patura de jos a societatii romanesti". Pot lua chiar si Magna cum Laude cu asa ceva.
    2 0
  • george
    TERMINATI ODATA CU PROSTIILE!
    @ Dpp & bbbobbbo

    Am si spus in comentariul precedent ca daca nu-si plateste impozitele (ceea ce este foarte probabil), atunci statul e vinovat...Oricum, chiar si daca nu-si plateste impozitele, macar nu fura banii...spre deosebire de altii...

    In alta ordine de idei, in momentul in care judeci un om dupa marca masinii pe care o conduce, din start ai o problema. Destul de mare din punctul meu de vedere.

    In ceea ce priveste civilizatia, vorbiti exact ca din carti de istorie...Va mai si puneti intrebari din astea retorice de toata jena...

    Uitati si voi cum sta treaba de fapt: nemtii de la mama lor care traiesc in Romanica (expatii) se comporta (destul de multi dintre ei) ca niste rumani dupa cativa ani de stat pe-acilea...Si tu vrei ca manelistii si cocalarii sa se “infecteze” cu civilizatie si bun simt dupa o saptamana de Germanica? Neamtu` 100 % care traieste in Germanica este civilizat in mare masura cu ciomaga...FRICA (de diverse pedepse incepand cu amenda si terminand cu puscaria) ii face sa fie baieti cuminti. Lasa-i de capul lor 5 ani de zile (nu 20 ca rumanii) si mai vorbim atunci.

    In Olanda (pe langa care Germania e o cocina) aplica niste chestii care te indreptatesc sa te intrebi unde dracu` mai e civilizatia aia adevarata...Prin localitati au ralantisoare in care rupi si SUV-ul. Au ajuns sa monteze tuburi de canalizare de 1 metru in diametru pe carosabil, in picioare, pentru a-i face pe baieti sa mearga incet. Nu mai vorbim de ridicarea masinilor si amenzile care se aplica pentru muuuulte alte chestii. In America, in anumite state, pentru o hartie aruncata pe strada, amenda merge pana la 1000 de dolari. O MIE!!!!! Voi va dati seama ce inseamna asta?

    In concluzie, statul e vinovat pentru situatia asta. Ia sa se aplice si la noi un sistem din asta, fara discriminare, LA TOATA LUMEA, si o sa vezi atunci civilizatie. Cocalarii nici n-o sa mai dea drumul la muzica pe strada, necum sa mai faca figuri cu masinile...
    1 1
  • mda :|
    Nu inteleg ce esti asa oripilat de amenzi de genul 1000 de dolari. Sunt inca foarte blande. Sau tu faci parte din grupul ala de romani care ce amenzi mai mici , ca sa si le poate permite?

    Cat despre "In ceea ce priveste civilizatia, vorbiti exact ca din carti de istorie" ,n-as garanta asta , daca as fi in locul tau . Dar in fine , asa e tot romanul , campion la "dat cu parerea" . Asta e Romania , o tara cu 21 de milioane de "specialisti" . Presupun ca poti sa ne explici "cum sta treaba de fapt" in toate aspectele vietii, nu??

    Deja deviem serios de la subiect, dar te las in contiuare sa aberezi , cine stie , poate devii amuzant(desi ma indoiesc).
    Continua sa traiesti cu mentalitatea asta de "statul e de vina" ,ca e foarte sanatoasa si o sa ai parte numai de bucurii.

    Sa ai o zi buna(nu ca nemtii din Germania , terorizati de stat , in vederea atingerii unui nivel mai ridicat de civilizatie)
    2 0
  • @Dpp

    Daca acel zidar e unul din 3 din toata tara care poate face un zid "superdrept", restul zidarilor facandu-l stramb, atunci acel zidar va fi platit mai bine decat un profesor cu "mai multe doctorate" daca sunt mult mai multi profesori "cu mai multe doctorate" decat este nevoie.

    In afara de stat, care e singura institutie care are voie dpv constitutional sa-ti bage pe gat orice vrea, atata timp cat nu afecteaza drepturile omului, pe o piata libera totul e dominat de cerere si oferta.

    Si inca ceva... dupa parerea mea, in cel mai subiectiv mod, o facultate este pe atat de buna pe cat sunt profesorii si sincer sa fiu... nu prea am auzit de facultati "mai de soi" in Romania. Chiar te-as ruga sa-mi dai niste exemple
    P.S. Vreau sa subliniez faptul ca nu consider ca toate facultatile din Romania sunt proaste, ci doar ca avem prea putine facultati bune (sa nu uitam ca o tara ca Romania, cu un puternic istoric cultural, nu are nici o facultate in Top 500 ale lumii).
    1 0
  • george
    YOU ARE TOO FAR AWAY
    @ Dpp

    Si eu care credeam ca e o logica simpla...in sfarsit...

    Un om cu adevarat civilizat nu va arunca o hartie pe jos fiindca stie ca e un comportament de bun simt, NU FIINDCA stie ca ar putea primi o amenda de 1000 de dolari. De fapt, nu e cu adevarat civilizat nici ala care arunca hartia la cos dar nu din convingere, ci de teama ca cineva i-ar putea bate obrazul....

    Un om realmente civilizat face ce trebuie, IN CAZUL NU TOCMAI CEL MAI FERICIT, cand i se spune cu vorba buna...in cel mai fericit caz, cand face ce trebuie fara sa i se spuna...Cel care face de FRICA e doar un bivol care a invatat ca bataia doare.

    Acum intelegi care-i diferenta?

    Din punctul meu de vedere, as face amenzile de 10 ori mai mari si le-as si aplica.

    BTW, daca tu crezi ca aici nu statul trebuie sa ia masuri, vino tu cu o alternativa viabila...Amenzile alea, indiferent daca sunt blande sau nu, sunt facute si aplicate de stat...DUH...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru