Oficial: Skoda Yeti, primul SUV compact din istoria cehilor

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.03.2009
Skoda debuteaza pe un nou segment de piata odata cu dezvaluirea noului model Yeti, un SUV compact care imprumuta tractiune integrala de la Volkswagen.

Standul Skoda deschis publicului la Geneva va gazdui si versiunea de productie a SUV-ului compact Yeti, asteptat deja de o lunga perioada de fanii brandului. Anticipat inca din 1997 de un concept cu acelasi nume, noul Yeti introduce brandul ceh pe un segment de piata unde se va bate cu adversari precum Ford Kuga sau Toyota RAV4.

Noul Skoda Yeti este mai mic decat fratele sau de concern, Volkswagen Tiguan, masurand doar 4.2 metri in lungime. Chiar si asa, capacitatea de incarcare este una destul de buna pentru clasa sa, aproximativ 1760 de litri, cu bancheta spate rabatata.

La exterior, noul Skoda Yeti poarta detaliile specifice brandului Skoda: o grila cu linii pronuntate, blocuri optice alungite si o capota embosata. Barele de amarare de pe acoperis, jantele din aliaj si garda la sol mai mare tradeaza segmentul din care va face parte Yeti.

Viitorii clienti vor putea opta pentru o gama de motorizari care ofera pentru inceput o unitate in patru cilindri, de 1.2 litri FSI, capabila sa livreze 102 cai putere numai puntii fata.

Tot pentru fanii benzinei va exista si o unitate de 1.8 litri si 158 de cai, care va transmite resursele de aceasta data ambelor axe, prin intermediul unei tractiuni integrale imprumutate de la Volkswagen.

Motorul diesel de 2.0 litri, cu tehnologie common-rail, va fi oferit in trei versiuni de putere: de 109 cai, de 138 cai si de 168 cai.

Comentarii (10)

  • Yeti
    Noroc de avertisment ca daca eram grabit credeam ca e Roomster
    0 0
  • Bogdan
    Yeti
    Foarte frumos. Bravo Skoda!! Concluzia mea e ca Skoda face masini foarte bune. Am mers cu noua Skoda Superb si pot sa zic ca am ramas impresionat. Yeti va avea un cuvant de spus pe piata SUV-urilor din Romania (evident dupa perioada de criza).
    1 0
  • O alternativa buna la Tiguan, daca si pretul va fi sub el.
    Mult succes Skoda!
    1 0
  • catalinux
    Skoda... Dacia
    Probabil ca daca pe "bot" avea sigla Dacia era un jeg de masina. Asa este o super masina, chiar o alternativa la Tiguan :))))))). Fratilor, masina asta este maxim de urata si sunt convins ca la interior este "dotata" cu aceleasi plastice ordinare din Roomster. Banuiesc ca va avea si un pret mare... jalnica masina
    0 2
  • nashpa spre nasol...
    de acord cu catalinux...uraaaaaaataaaaa! Eu sunt posesor de octavia 2 si sunt multumit de ea...dar roomsterul si Yeti arata jalnic fata de celelalte modele...Nici "noua" fabia nu arata prea grozav...nu stiu ce sa cred...dar parca se prostesc pe zi ce trece cehii astia...
    0 0
  • Yeti
    De ce or fi botezat-o Yeti, nu stiu. Poate ca s-au inspirat dupa uratenia lui "Bigfoot". Totusi sunt si alte SUVuri mult mai urate, dar de la marci cu nume... Trebuie sa nu fie mai scumpa decat un Scout, ca sa para interesanta pentru piata asta.
    0 0
  • skoda a luat-o pe o linie de design gresita ... roomster/ fabia / acum yeti asta (dupa parerea mea nici superb-ul nu e stralucit).
    Singura care arata bine este Octavia ... sper ca urmatoarul model de octavia sa nu arate ca yetis-ul ...

    Mare diferenta intre chestia asta (sa-i zzicem SUV) si logan MCV nu este (ma refer la design)
    0 2
  • Marmorosh
    Doar o parere...
    Catalinux,daca avea pe "bot" sigla Dacia,nu mai era facuta de cehi sub aripa Vw-ului si era facuta de romani sub aripa Renault-ului.Acum...nu cred ca e nevoie sa amintesc totusi despre calitatea daciilor...si asta din toate punctele de vedere.Daca erau intradevar,nu cred ca se plangea lumea de ele,nu?
    Cat despre linia de design "gresita",eu unul nu sunt de aceeasi parere.Mie mi se pare ca tocmai asta ii face speciali,iar atunci cand vezi o Skoda,cu siguranta o recunosti tocmai pentru faptul ca au adoptat un nou design (vezi Fabia II, Roomster, Superb si mai nou Yeti) ce poate fi observat cu usurinta la noile modele.Octavia?Da...era destul de reusita daca nu aparea Passat-ul inaintea ei. Eu unu` le-am urmarit evolutia si nu pot spune decat ca s-au descurcat de minune pana acum....oricum,parerile sunt impartite.Asteptam Joyster-ul!!! :o) Cheers!
    1 0
  • jonathan
    copiie
    semana destul de mult cu filosofia Land Rover, poate ca mi se pare dar cel putin partea frontala aduce destul de mult cu noul LAND.oricum nu stiu cat succes va avea tinand cont de competitie
    2 0
  • fata nu mi se pare prea reusita
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru