OFICIAL: Toyota Prius C, un concept pentru mezinul gamei hibride

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 11.01.2011
Toyota a dezvăluit la Detroit un concept botezat Prius C, care anticipează un viitor model al gamei de hibride: o maşină de oraş, axată pe obţinerea unui consum foarte mic.

Toyota a adus la Detroit, pe lângă varianta familistă a lui Prius, anticipată deja de toţi specialiştii, şi un concept surpriză, dezvoltat pe baza aceluiaşi hibrid. Este vorba despre Toyota Prius C Hybrid, un prototip care pregăteşte publicului pentru un nou derivat al familiei de modele ecologice.

Conceptul se inspiră puternic din liniile futuriste ale viitoarei generaţii Prius, aşteptată să debuteze pe piaţă în cursul anului viitor. Potrivit comunicatului oficial publicat de japonezi, Prius C se vrea a fi alternativa mai mică a gamei, menită să câştige un public interesat de un consum mai mic şi nu neapărat de mai mult spaţiu. Mai exact, este vorba despre tinerii care pun mare preţ pe impactul ambiental, dar vor în acelaşi timp o maşină distractivă.

Oficialii susţin chiar că indicativul C din titulatură vine de la englezescul "City" (oraş), ceea ce califică modelul pentru marile aglomerări urbane. Japonezii asigură publicul că valorile consumului vor fi cele mai mici din gamă, chiar şi fără un sistem de încărcare la priză.

Din păcate, Toyota nu a dezvăluit mai multe informaţii despre trenul de propulsie al conceptului Prius C.

 

via | Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru