Opel a prezentat versiunea sportiva a lui Ampera la Geneva: Flextreme GT/E

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.03.2010
Germanii de la Opel au prezentat un model electric sportiv, care foloseste trenul de propulsie al lui Opel Ampera si ar putea sa ofere ceea ce americanii de la Cadillac au refuzat sa faca: un vehicul electric cu autonomie extinsa si performante bune.

Producatorul din Russelsheim a venit la Salonul Auto de la Geneva din acest an cu noul Flextreme GT/E Concept. Modelul are o lungime de 4.7 metri si o silueta de coupe, care ascund o versiune mai sportiva si mai puternica a trenului de propulsie care a debutat pe Chevrolet Volt si va fi prezent si pe Opel Ampera. Flextreme are un coeficient aerodinamic de numai 0.22, cu mult sub majoritatea vehiculelor de productie din 2010 si este echipat cu un motor electric de 160 CP si 370 Nm.

Motorul electric al lui Flextreme lucreaza alaturi de un propulsor cu combustie interna de 1.4 litri si foloseste sistemul E-REV al lui Opel Ampera. Opel Flextreme poate sa parcurga pana la 65 kilometri doar pe putere electrica si are o autonomie totala de peste 500 kilometri. Consumul mediu de carburant al acestui model este estimat la 1.6 litri la 100 kilometri si emisiile de CO2 sunt estimate la mai putin de 40 de grame per kilometru.

Conceptul Opel Flextreme GT/E prefigureaza un model ecologic cu performante de invidiat.

Modelul poate sa atinga o viteza maxima de peste 200 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h este realizata in mai putin de noua secunde. Cei de la Opel nu au facut nicio declaratie privind o potentiala versiune de productie a acestui model.

Via | Opel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru