Opel are nevoie urgenta de 3.3 miliarde de euro pentru a supravietui

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 20.02.2009
Criza care a lovit GM se intinde si asupra marcilor din portofoliul Grupului: Opel vrea bani de la statul german, cancelarul Germaniei cere un plan de redresare.

Opel are nevoie urgenta de 3.3 miliarde de euro pentru a putea sa supravietuiasca crizei economice. Informatia este publicata astazi de Reuters, care citeaza surse interne ale subsidiarei europene GM. O parte din aceasta suma - 1.8 miliarde de euro - i-a fost deja ceruta Statului german sub forma de imprumut, insa situatia financiara precara in care se afla intreg Grupul General Motors face ca suma initiala sa fie majorata cu 2.5 miliarde de euro.

"Opel trebuie sa prezinte un plan foarte clar inainte ca guvernul sa poata sa ajute marca intr-un fel sau altul", a declarat cancelarul Angela Merkel, referindu-se la ajutorul cerut de marca din Russelsheim.

Pe de alta parte, ministrul economiei din landul german Turingia, Jurgen Reinholtz, sustine ca provincia sa este gata sa preia o parte din actiunile Opel in caz ca General Motors va decide o despartire de aceasta marca: "Vrem sa facem orice ar putea sa ajute Opel. Putem chiar sa cumparam o parte din actiunile marcii in caz ca aceasta se va desparti de GM", spune Reinholtz.

In cazul in care Opel ar avea probleme, Turingia, care are capitala la Erfurt, este unul dintre landurile germane care ar suferi cel mai mult, compania bazandu-se pe o uzina importanta in aceasta zona.

via | Reuters | Automotive News (inreg.)

 

Comentarii (1)

  • Halvin
    Adunare
    1,8 + 2,5 = 4,3 nu 3,3
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru