Opel Astra devine electric in 2014

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.06.2009
Viitorul Opel Astra va avea si o versiune electrica, bazata pe platforma Voltec. Modelul german va avea o platforma noua, care va fi bazata pe Insignia si Corsa.

Trenul de rulare Voltec va fi implementat si pe modelele din gama Opel Astra incepand cu anul 2014. Tehnologia va fi disponibila abia pe viitoarea generatie Astra, care va avea o platforma noua, bazata pe Insignia si Corsa. Viitorul Opel Astra va folosi actuala platforma Voltec prezentata pe Chevrolet Volt si Opel Ampera, careia i se vor aplica anumite modificari minore. Modificarile vor fi operate in urma cercetarilor efectuate pe primele versiuni de productie ale modelului Chevrolet Volt.

Pentru moment, General Motors nu pregateste cea de-a doua generatie a platformei Voltec, ci prefera sa imbunatateasca actuala versiune pana la implementarea cu succes a acesteia in intreaga gama a producatorului american. In ciuda faptului ca GM a declarat insolventa in urma cu o luna, cercetarile la aceasta platforma continua nestingherite, deoarece vizeaza crearea unor vehicule nepoluante.

Noul Opel Astra va fi dezvaluit la editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, si va fi prezentat doar in versiunea cu cinci usi.

Versiunea Estate a lui Opel Astra va fi dezvaluita abia anul viitor, urmand ca versiunea GTC a acestui model sa fie prezentata in decursul anului 2011. Dupa ce Opel va lansa si versiunea GTC a lui Astra, producatorul din Russelsheim va prezenta si modelul Astra OPC. Pe langa asta, Opel va renunta la modelul Tigra TwinTop in favoarea unei versiuni cabrio a lui Astra.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru