Opel Corsa are un nou motor pe benzină: 1.4 litri şi 120 CP

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 21.06.2012
Opel lărgeşte gama lui Corsa cu un motor pe benzină de 1.4 litri şi 120 de cai putere. Unitatea va fi lansată alături de două ediţii speciale, All White şi All Black

Esential

120 de cai putere oferă noul motor de 1.4 litri.
10.3 secunde îi sunt necesare lui Corsa pentru a atinge 100 km/h cu noul motor de 1.4 litri.

Gama de motorizări a modelului Opel Corsa se extinde cu un nou propulsor pe benzină. Este vorba despre unitatea de 1.4 litri benzină, regăsită deja în gama fratelui mai mare Astra. Motorul livrează 120 de cai putere, un cuplu de 175 de Nm şi vine cu un sistem start-stop în standard.

Asistat de o cutie manuală cu cinci rapoarte, motorul îi permite micului Corsa, în ambele variante de caroserie, cu trei şi cinci uşi, să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 10.3 secunde şi să atingă o viteză maximă de 195 km/h. Graţie tehnologiilor ecoFlex, unitatea oferă şi un consum mediu de numai 5.5 litri/100 de km şi o rată a emisiilor de 129 g/km.

Noua motorizare este lansată pe piaţa europeană alături de două ediţii speciale, botezate All Black şi All White. După cum o sugerează şi numele, o ediţie este vopsită în culoarea Carbon Flash şi una în Casablanca White. Pachetul estetic al ambelor este completat de jante de 17 inch din aliaj şi o grilă frontală vopsite în aceeaşi culoare cu cea a caroseriei.

Nu lipseşte nici evacuarea cromată.

La interior, designerii germani au venit cu inserţii albe sau gri la nivelul gurilor de ventilaţie, cu scaune speciale, tapiţerie cu motive noi, pedalier sport, geamuri fumurii şi un volan din piele.

via l carscoop

Comentarii (12)

  • Mai poti sa zici ceva?daca e si fiabil..e perfect..motor mic, consum mic, putere suficienta...ei cam asta e tahnologie si trend!! motoare mici putere mare ...
    12 10
  • Detin modelul diesel de 1.3 si vreau sa spun ca-si face treaba cu brio,inainte de acest diesel am avut modelul cu motor de 1.2 ce este o gluma proasta,pe timp de iarna in oras scoteam un consum de 8.2 cea ce ma face sa cred ca nici motorul de 1.4 nu o sa faca minuni.

    Despre masina nu pot spune decat ca este fiabila si are o stabilitate de invidiat(cu jantele de 17 inch).
    11 12
  • Alex Radoi
    @123:

    Well thank you, captain obvious...
    5 4
  • Mda, specific Opel- motoare cu capacitate cilindrica mai mare pentru putere echivalenta cu concurenta.
    4 13
  • STRtoy
    Motorul,acesta nu cred ca va avea o viata f lunga ,avand in vedere ca este un motor f mik care treb sa urce mult in ture ca sa obtina cei 120 de caluti.Masina aceasta va trebui muncita din greu,si turata ca un magar.Din partea mea ,cu tot respectul>pt cei de la Opel,ca se chinuie sa scoata cate cv.
    6 13
  • inainte sa vorbesc de motoare... uitati-va doar cum arata corsa din poza ! arata foarte bine si nu seamana nici 30% cu astra.. despre polo ce poti sa zici - un golf mai mic - matrioska...:) cat priveste motoarele , aveti rabdare ca vor urma mai multe motoare noi la opel chiar si pentru corsa. Am mers cu 1.6 turbo 192 cp si e vis pe roti .
    8 4
  • Aia e o poza in PhotoShop. Lasa gargara si urca-te intr-o Corsa. sa vezi materialale slabe si imbinarile deficitare.
    6 9
  • @automarket
    In poza se vede ca motorul este supraalimentat cu turbina, ceea ce era de asteptat avand in vedere cuplul si puterea vis avis de cilindree. Cred ca ati uitat sa specificati asta in articol.

    @all
    Acest model de corsa e lansat undeva pe la finele lui 2007. Materialele sunt specifice perioadei respective si, la vremea lansarii, era mai calitativ decat fiesta, polo, clio, grande punto din perioada aceea. Si acum, daca il compari cu unele modele mai noi (de ex Yaris), se constata, cep lutin vizual o mai mare atentie in ansamblare si in alegerea materialelor.
    5 1
  • @newton
    Corsa a fost lansata in 2006, nu 2007. Mai tragic e ca vor s-o mai tina vreo 2 ani, cica. Ciclul de 8 ani la un model nu cred sa mai existe pe piata, majoritatea fiind de 5 ani cu facelift la 3 ani.
    2 4
  • @123 si @coco
    Opel fiabil?Daca si Opelul produce masini fiabile,eu acuma ma duk sa ii dau doua ciocane la motor la a mea,sa vad daca e fiabila>Eu detin un Opel Astra,si are f multe probleme,nu se compara nici macar 30%,cu Mazda pe care am avuto inainte.Astra este o masina frumoasa,dar si cu unele defecte.
    3 3
  • @dany, conteaza ca are 8 ani? normal ca n-au schimbat-o pt ca arata fff bine, cel putin in comparatie cu polo, fabia, clio, gp... hai sa fim seriosi, e cea mai tare dpdv al designului din acest segment, de ce ai schimba un model reusit? opel s-a pus serios pe design in ultimii ani, la vw e invers, au avut masini frumoase dar acum toate seamana intre ele. iar interiorul ce are? v-ati uitat la vechiul polo, clio, grande punto, 207, fabia? la astea e groaznic. iar noul polo are un interior sobru de golf(batranesc)
    3 0
  • Fiecare cu norocul lui la masini,pe langa corsa de 1.3 mai am si o mazda 6 si da! mazda are probleme la caseta de directie pe cand opelul nu are nimic si daca vrei iti mai spun cazuri,realitatea e ca la opel apar mai des defecte dar asta nu inseamna ca nu exista exemplare ce functioneaza sute de mi de km fara probleme iar eu am nimerit un astfel de exemplar si acum normal ca laud modelul atata timp cat nu m-a dezamagit!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru