Opel va construi urmatoarea generatie a lui Agila fara cei de la Suzuki

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 08.03.2010
Opel va dezvolta in house noua generatie a lui Agila, urmand sa nu mai prelugeasca contractul cu Suzuki. Opel si Suzuki au dezvoltat actualele generatii ale lui Agila si Splash pe aceeasi platforma tehnica.

Germanii de la Opel au anuntat ca nu vor mai colabora cu japonezii de la Suzuki pentru viitoarea generatie a lui Agila. Germanii au declarat ca inlocuitorul lui Agila va sosi, cel mai tarziu, in anul 2012 si va fi dezvoltat doar de inginerii Opel. Motivul incheierii parteneriatului dintre Opel si Suzuki ar putea sta in spatele achizitiei a 20% din actiunile Suzuki facuta de rivalii de la Volkswagen in luna decembrie a anului trecut.

Oficialii Opel considera ca Suzuki are "planuri diferite" in acest moment, dar vor continua colaborarea actuala pana la expirarea contractului dintre cei doi producatori. Dupa cum stiti, Opel si Suzuki au colaborat la dezvoltarea si constructia modelelor Opel Agila si Suzuki Splash, care impart aceeasi platforma tehnica. Rivalitatea dintre Volkswagen si Opel ar duce la o potentiala colaborare nefavorabila pentru Opel, lucru pe care producatorul din Russelsheim incearca sa il evite.

Opel isi asigura clientii ca "au pastrat un loc" in gama sa si pentru un viitor Agila. Potrivit oficialilor marcii din Russelsheim, noul Agila nu va fura din vanzarile celuilalt model de segment mic pe care il comercializeaza acestia, deci ne putem astepta ca Agila sa isi pastreze dimensiunile sau sa devina chiar mai mic.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (1)

  • Mai buna decat Renault Clio-Made in Turcia! Haha!
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru