Peugeot 308 RC Z va fi lansat in anul 2010

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 12.06.2009
Peugeot va lansa competitorul lui Audi TT in anul 2010, sub forma modelului 308 RC Z.

Viitorul Peugeot 308 RC Z va fi echipat cu motorul supraalimentat de 1.6 litri al lui MINI Cooper JCW. Aceasta unitate dezvolta 218 CP si ofera un cuplu motor de 260 Nm. Conceptul acestui model (foto) a fost prezentat in anul 2007 la Salonul Auto de la Frankfurt, iar limbajul de design prezentat pe acest model a fost preluat de urmatoarele modele din gama Peugeot.

Spre deosebire de concept, versiunea de productie va avea anumite trasaturi mai practice, dar va pastra proportiile intiale ale coupe-ului francez. Principala schimbare va fi operata la nivelul curburii plafonului, care va fi mai putin accentuata la nivelul montantului C. Cel mai probabil, producatorul francez va renunta si la sistemul de evacuare amplasat central in favoarea unei solutii clasice, amplasate pe partea stanga sau dreapta a modelului.

Peugeot 308 RC Z promite sa rivalizeze cu Audi TT, modelul francez urmand sa aiba caracteristici similare, dar la un pret mai redus. Motorul va fi amplasat transversal, iar tractiunea va fi realizata exclusiv pe puntea fata.

In timp ce varful gamei 308 RC Z va fi echipat cu propulsorul de 218 CP al lui Mini Cooper John Cooper Works, modelul entry-level va fi echipat cu un propulsor de 1.6 litri supraalimentat, care va furniza 150 CP. Modelul 308 RC Z ar putea fi oferit si cu un propulsor Hdi de 2.0 litri, care va oferi 150 sau 163 CP. Toate propulsoarele disponibile pe 308 RC Z vor fi cuplate unei transmisii manuale cu sase trepte, sau cu o transmisie automata.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (6)

  • Audi
    nu cred ca va fi un competitor pt Audi TT!!
    3 5
  • o sa fie cu siguranta!
    6 3
  • N-audi...
    Nu stiu daca va fi un competitor pentru Audi TT, insa mi se pare mai masculin decat acesta. Are o linie de design cu totul diferita de Audi, insa nu neaparat mai reusita. Daca modelul de serie va arata exact ca si conceptul, vad un mic plus pentru designul Pejo... La celelalte capitole insa, cred ca Audi va fi superior. Ca si marci, Audi si Peugeot, deja concureaza in motorsport, de ce sa nu aduca batalia si pe strada? Chiar daca Audi iese castigator, asta nu inseamna ca Peugeot nu concureaza cu ei.
    7 1
  • subtire
    In afara de motorul de la BMW 1.6 la alte capitole este =0.Nu cred ca ar putea sa se compare cu TT ii da mucu la orice capitol.
    2 6
  • Competitie
    Audi TT este la ora actuala cam depasit. Daca intra 308 RC Z pe piatza, cei de la Audi vor avea de pierdut, numai daca scot si ei un nou tip de TT. Salut! :)
    7 1
  • pt Radu si jiji
    Va aduc aminte domnilor ca in ultimul Le Mans Audi a cam luat-o :
    Peugeot 1 si 2, Audi 3.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru