Peugeot RD Concept a fost prezentat la Shanghai

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.04.2009
Castigatorul celei de-a cincea editii a Concursului de Design Peugeot si-a vazut proiectul finalizat in cadrul Salonului Auto de la Shanghai. De data aceasta, concursul a fost castigat de columbianul Carlos Arturo Torres Tovar.

Esential

2.500 proiecte au fost inscrise in cea de-a cincea editie a Concursului de Design Peugeot.

Peugeot a prezentat Conceptul RD la Salonul Auto de la Shanghai. Acest model a fost desemnat ca fiind proiectul castigator al Concursului de Design Peugeot. acesta fiind realizat de catre columbianul Carlos Arturo Torres Tovar. Sud-americanul a castigat acest concurs in fata a peste 2.500 contracandidati. Tema ultimei editii a fost "Imagineaza-ti un autovehicul Peugeot in metropolele viitorului". Cele 2.500 de proiecte inscrise in concurs au fost trimise de candidati de 95 de nationalitati diferite.

Editia precedenta a acestui concurs a fost castigata de designerul roman Mihai Panaitescu, prin conceptul Flux. Mihai Panaitescu a terminat Institutul European de Design din Torino si creeaza acum pentru Toyota. La fel ca in cazul conceptului Flux desenat de designerul roman, RD Concept a fost construit la scara 1:1 si prezentat apoi in cadrul Salonului Auto de la Shanghai. 

Conceptul Peugeot RD promite o tinuta de drum ireprosabila si o abilitate exceptionala in traficul urban gratie articulatiei ingenioase create de designerul columbian. Acest concept are un singur loc si propune o pozitie la volan confortabila ce ofera o vizibilitate maxima.

Soferul primeste asistenta vocala din partea vehiculului, precum si un head up display care ofera toate informatiile necesare in timpul condusului.

Peugeot RD Concept incearca sa imbine senzatiile unui scuter cu trei roti cu placerea conducerii oferite de o berlina, in timp ce mentine functiile esentiale ale celor doua vehicule. Cea de-a cincea editie a Concursului de Design Peugeot a creat un trafic suplimentar de peste 600.000 vizitatori pe site-ul oficial al companiei franceze, precum si interactiune pe blogurile si forumurile din toata lumea.

Carlos Arturo Torres Tovar este un columbian de 27 de ani care a crescut in orasul industrial Tunja. Tanarul a lucrat si a modelat in lut in timpul copilariei si este pasionat de automobile. Peugeot l-a recompensat cu un cec in valoare de 10.000 euro si o consola de joc Xbox 360. Celelalte 29 de proiecte vor fi in mod egal recompensate, le fel ca in editiile precedente.

Via | Peugeot

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru