Porsche ar putea asambla Cayenne la o fabrică VW din India

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 07.07.2010
În încercarea de a reduce taxele de import aplicate modelelor care nu sunt fabricate în India, cei de la Porsche ar putea asambla modelul Cayenne în India. Decizia s-ar aplica doar pentru unităţile vândute pe această piaţă.

O sursă din cadrul Porsche a sugerat faptul că producătorul de modele sport din Stuttgart ar putea folosi o fabrică Volkswagen din India pentru a asambla modelul Cayenne direct în India pentru a reduce taxele de import. În cazul automobilelor vândute în India se aplică în acest moment o taxă de 113% din valoarea acestora în momentul importului, iar această taxă ar putea fi redusă la doar 40% dacă modelul ar fi construit şi în India. Strategia Porsche ar viza folosirea kit-urilor CKD şi asamblarea acestora direct în India.

Modelele Porsche vor fi fabricate în continuare în Germania, excepţia de la regulă fiind făcută de exemplarele Cayenne vândute pe piaţa din India. Aceste modele ar fi construite în Germania şi trimise în India sub formă de kit-uri CKD pentru a fi asamblate la o fabrică Volkswagen din ţara respectivă. Construirea unei fabrici separate pentru a realiza acest lucru nu ar avea sens din punct de vedere financiar, din moment ce volumele înregistrate de divizia indiană a mărcii Porsche sunt prea reduse pentru a obţine rentabilitate în timp util.

"Porsche reprezintă calitatea germană şi nu există planuri oficiale în acest moment privind asamblarea sau construcţia de modele Porsche în India", a declarat Ashish Chordia, şeful Porsche India.

În 2009, cei de la Porsche au vândut 138 de unităţi pe piaţa din India şi vor să vândă 250 de unităţi în decursul acestui an. Până acum, cei de la Porsche au deschis cinci reprezentanţe noi în India şi speră să le folosească din plin în decursul anilor următori.

Cayenne reprezintă 65% din vânzările Porsche de pe piaţa din India şi ar fi singurul model Porsche care nu ar fi construit şi asamblat în Germania.

Via | Just-Auto (înreg.)

Comentarii (2)

  • ...care zicea ca volvo-i chinezarie?..........
    2 12
  • Mercedes asambleaza de ani buni masini in India din cauza taxelor vamale .
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru