Porsche Panamera ar putea primi un V6 twin-turbo şi un V8 TDI

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.05.2012
Porsche Panamera ar putea o motorizare V6 twin-turbo de 420 CP şi un V8 TDI odată cu facelift-ul, anunţă englezii de la Car. Facelift-ul lui Panamera ar putea debuta în 2013.

Esential

420 CP este puterea estimată a unităţii V6 twin-turbo despre care se spune că va echipa Porsche Panamera S facelift.

Porsche Panamera ar putea fi oferit alături de două motorizări noi odată cu facelift-ul pregătit pentru 2013. Englezii de la Car Magazine spun că Panamera ar putea fi oferit alături de un V8 TDI de provenienţă Audi, dar şi în compania unui V6 twin-turbo de 3.0 litri. Unitatea V6 twin-turbo ar putea dezvolta 420 CP, spun englezii, iar aceasta ar fi destinată lui Panamera S. În ceea ce priveşte modificările estetice aplicate lui Panamera, Porsche va echipa coupe-ul cu patru uşi cu un set de blocuri optice noi, bare de protecţie restilizate şi alte modificări exterioare, ceva mai subtile.

Primele informaţii sugerează o parte frontală modificată după asemănarea generaţiei 991 a lui 911, în timp ce blocurile optice vor primi un set de LED-uri. Bara de protecţie spate primeşte şi ea câteva modificări, acestea fiind concentrate pe partea inferioară a acesteia. Totodată, Panamera va deveni mai puternică şi mai economică pentru toate versiunile puse în vânzare, anunţă englezii de la Car.

În timp ce inginerii Porsche testează facelift-ul lui Panamera, cea de-a doua generaţie a acestui model este deja pe planşele proiectanţilor din Stuttgart. Modelul va fi lansat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2015, anunţă sursele citate de Car, iar noua generaţie va fi bazată pe platforma MSB. Respectiva platformă îi va aduce lui Panamera o masă redusă cu 200 de kilograme, iar concernul Volkswagen îşi va reduce costurile prin utilizarea respectivei platforme şi în gamele Bentley sau Audi.

Via | Car

Comentarii (8)

  • vai de capul lor
    Porsche TDI ... ma stric de ras!
    14 19
  • downsizing
    cum au inceput toti sa scada capacitatile cilindrice si sa optimizeze puterile, a venit si randul lui porsche ...
    10 1
  • pt "vai de capul lor"
    Daca datorita motorizarilor TDI te "strici de ras", cand o sa apara variantele complet electrice ce o sa mai patesti? e firesc ca tehnologia sa evolueze in bine, la fel cum pentru frustratii care nu si-o permit, e firesc sa se "strice de ras"
    11 9
  • hodoronc tronc!
    Dieselul si electricele?! Nicio treaba ! Electricele prezinta avantaje pe care tractoristii unsurosi nu le vor intelege niciodata
    15 5
  • un oarecare
    Era si cazul! BMW are demult 2990 cmc diesel de 306 cai, iar ei mergeau pe 240 cai!Cu totul ca ar putea dezvolta un 2990 cmc benzina..macar asa pentru sunet!:)
    3 1
  • @hodoronc tronc!
    Dezvolta, te rog eu. Ce avantaje? Durata scurta de viata a beteriei? Greutatea acesteia? Ciclurile limitate de incarcare-descarcare? Poluarea cauzata de producerea si aruncarea acestora? Autonomia scazuta? Energia "verde" produsa de centrale termotehnice? "Electricele" vor fi mai avantajoase abia peste 10-20 de ani, pana atunci va trebui sa mai stai in dreapta "tractoristilor unsurosi".
    7 5
  • @Hadouken
    Ce sa dezvolt? Te incadrezi in categoria descrisa mai sus, ce sa pricepi?
    Nu e locul, nici momentul in care sa dezvolt subiectul. Dar vei primi palme dupa ceafa la articolele specifice, stai calm.
    4 4
  • @hodoronc tronc!
    Ma asteptam la un raspuns serios, nu povesti. Credeam ca ai idei bine conturate si esti pregatit sa le sustii. Se pare ca m-am inselat.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru