Presedintele PSA Peugeot-Citroen a fost demis

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 30.03.2009
Christian Streiff, presedintele grupului francez PSA, a fost demis din cauza rezultatelor slabe si a incapacitatii de a redresa compania.

Criza face inca o victima, de aceasta data la nivel inalt, presedintele PSA Peugeot-Citroen fiind inlaturat de la conducere de membrii consiliului director.

Christian Streiff a preluat sefia PSA in 2007, dupa ce fusese in trecut presedintele Airbus. La carma companiei, Streiff a reusit sa modifice procesul de productie si dezvoltare a multor modele si intr-un final sa reporteze, in 2007, un profit de 885 de milioane de euro.

Vazut adeseori ca un personaj controversat, Streiff a suferit un atac de cord in vara anului trecut, lucru care l-a tinut departe de functia de conducere o perioada de cateva luni. Atunci cand a revenit, Streiff a fost nevoit sa se confrunte deja cu inceputul crizei economice si o scadere a vanzarilor.

Astfel, la sfarsitul anului trecut Peugeot a fost pusa in situatia de a anunta pierderi de 343 de milioane de euro. Streiff nu a putut gasi rapid o solutie pentru iesirea din impas lucru care a si dus intr-un final la demiterea sa.

Christian Streiff a fost inlocuit de catre Phillipe Varin, fostul presedinte al companiei Corus Steel, care va incepe sa se intalneasca cu echipa sa pe 15 aprilie.

Investirea oficiala va avea loc abia pe 1 iunie, pana atunci PSA urmand sa fie condusa de un presedinte interimar.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru