Prima ipoteză de design a viitorului Renault Megane facelift

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 17.08.2010
Jurnaliştii francezi de la AutoPlus au realizat prima imagine digitală a viitorului Megane facelift, aşteptat să debuteze oficial la sfârşitul anului viitor.

Deşi a fost lansat pe piaţă de mai puţin de doi ani, Renault Megane se pregăteşte deja de un facelift. Decizia de a restiliza compactul, mai devreme decât fusese planificat iniţial, vine în urma criticilor primite de francezi pentru designul controversat al modelului.

Surse neoficiale afirmă că Megane facelift va fi primul exponent al filozofiei expuse de conceptul DeZir, capabil să poarte semnătura designerului Laurens van den Acker, instalat de curând la cârma departamentului de creaţie Renault.

Jurnaliştii francezi de la Autoplus s-au grăbit să ofere deja o restilizare prelucrată pe calculator, care preia o serie de elemente de design ale conceptului DeZir şi le aplică pe Megane. Hatchback-ul va beneficia de spoilere redesenate, de o grilă nouă, ceva mai cuminte decât cea a conceptului, şi de blocuri optice noi, capabile să sugereze mai multă sportivitate. Noutatea absolută o vor constitui însă luminile LED, prezente şi în cazul blocurilor optice frontale.

Sub capotă, lansarea faceliftului va fi sinonimă cu introducerea noii generaţii de motoare TCe de 1.6 respectiv 2.0 litri. Nu va lipsi nici mult aşteptatul diesel 1.6 dCi de 130 de cai putere, venit să înlocuiască actualul motor de 1.9 litri.

Noul Renault Megane va fi gata să se lupte cu rivalii segmentului compact începând cu primăvara lui 2012.

via | autoblog

Comentarii (10)

  • CelFaraNume
    Design controversat ? dar asta cum arata? Poate sa fie van den Acker la carma designului Renault pentru ca arata sub orice critica !DeZir arata bine si era prototip dar asta este un MEGANE si nu merge designul prototipului! DACA AR FII SA IA UN PREMIU RENAULT ACELA AR FII PRNTRU CEL MAI URAT DESIGN AUTO DIN ISTORIE! Nu exista masini mai urate ca Renault fara suparare! Iar cu LEDURILE nu face decat sa se inspire de la AUDI! Mai oameni buni parca nu mai este un desiner auto in toata lumea asta ce naiba! Cand cineva zice ca Renault este urata cu spume are dreptate! Inca ceva .....Nu vedeti ce mare essc este Laguna 3? Astia de la Renult nu fac nimica sa schimbe acest lucru! Renault merge in pierdere dar culmea ca nu schimba nimic in filozofia lor! Sper sa dea faliment Renaukt sa se termine toata aventura Renault! Motoare bune dar design si materiale ca la Logan! Dacia=Renault! Nu va convine comenbtariul meu atunci inghititi in SEC fratilor!
    5 29
  • @celfaracreier
    @celfaracreier
    ce mare esec este laguna 3 geniule?
    te-ai uitat pe vreo statistica ceva?
    te-ai trezit si tu sa iti dai cu parerea... daca tie nu iti place, asta nu inseamna ca nu place nimanui

    oricum, fraza de final din comentariul tau spune totul... puteai sa iti pui in loc de celfaranume, celfaracreier
    21 5
  • CelFaraNume
    Ole Ole te iubim Bmw-ule
    @celfaracreier mai baiatule hai sa te intreb ceva!!! De ce Laguna 3 sufera facelift asa de repede ? Ca se vinde nemaipomenit? Sau la asta micu tot la fel? Lagune 3 este un esec la fel ca Vel Satis! Megane 3 este un semi-esec! Nu trebuie sa fii Einstein ca sa iti dai seama! Si cine din Romania sa mai cumpere masini franceze dupa ce vezi de rasisti sunt francezii cu romanii! Ne dau afara din Franta!
    5 26
  • demonel
    @celfaranume
    esti proaspat repatriat fortat? eu cand am fost ca turist in franta nu m-a trimis nimeni acasa :P
    mi se pare mie sau ipoteza asta design aduce cu vw si audi???
    14 2
  • demonel
    scuze
    ipoteza asta de design am vrut sa scriu
    6 2
  • CelFaraNume
    @demonel am fost trimis de curand acasa , am avut un mic chiosc in care vindeam niste caiete si servetele din Romania si au zis ca de ce nu vind produsele lor! Mi l-au inchis si m-au trimis acasa fortat.
    2 10
  • fny.ro
    @celfaranume
    Daca chiar ai avut asemenea probleme, incearca sa-ti rezolvi probleme in instanta, inclusiv la CEDO. Asta daca consideri si stii ca a fost un abuz din partea statului francez.

    Fiind membru UE, exista piata libera si poti vinde orice produs fara nici un fel de problema, oriunde in interiorul UE.....
    8 0
  • @CelFaraNume
    faceai concurenta lui BIC cel mai probabil
    9 1
  • bă da ce retarzi!
    să pună pe caroseria VW sigla Renault... dacă tăceau... filozofi erau!
    7 1
  • Doamne fereste de asa ceva!!! se pare ca pe cei de la Autoplus ii chinuie talentul
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru