Record de consum pentru Toyota Auris Hybrid: 3.46 litri la sută

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.11.2010
Toyota Auris a înregistrat un record mondial de consum de carburant. Echipat cu pneurile Michelin Energy Saver şi alimentat cu benzină Shell Super FuelSave, modelul a consumat 3.46 litri la sută pe un traseu special, condus de instructorii ADAC.

Toyota Auris HSD Hybrid a înregistrat un record de consum în Cologne, Franţa. Modelul a consumat 3.46 litri la sută în mâinile a trei instructori de reducere a consumului de carburant de la ADAC şi recordul a fost făcut sub ochii celor de la Guinness Book of Records, care au aprobat deja performanţa. Recordul a fost făcut pe un traseu special de 30 de kilometri, pe care modelul a mers 24 de ore cu pauze doar pentru schimbarea şoferilor. Scopul a fost demonstrarea capacităţilor ecologice ale acestui model şi ce pot face micile lucruri puse laolaltă pentru reducerea consumului de carburant.

În încercarea de a reduce pe cât posibil consumul de carburant, vehiculul a fost echipat cu anvelope Michelin Energy Saver şi a fost alimentat cu carburant Shell Super FuelSave. Modelul era deja antrenat să obţină un consum scăzut de carburant, după ce venise de la Auris Hybrid Eco Challenge, un eveniment organizat în Franţa pentru pasionaţii Toyota care doreau să descopere noul hibrid al celui mai mare constructor de automobile din Japonia.

Toyota Auris HSD Hybrid este liderul clasei compacte în materie de emisii de CO2 şi consum de carburant. Modelul este echipat cu un propulsor VVT-i de 1.8 litri şi cu un motor electric, iar împreună acestea oferă în total 136 CP şi emit doar 89 de grame de CO2 pe kilometru.

Consumul de carburant în regim mixt al acestui model este de 3.8 litri la sută. În România, Toyota Auris HSD porneşte de la 24.200 de euro cu TVA inclus.

CLICK AICI pentru a vedea lista de preţuri şi dotări a lui Toyota Auris HSD.

Via | Auto-Presse

Comentarii (4)

  • Articol
    Pe un traseu special , e bine ca se scot consumurile astea pe trasee facute special pentru consumuri mici , ma intreb in bucurestiul real din 2010 cat scoate consum .
    1 1
  • cu asa pret ...
    24.200 pentru un hatchback , fie si hibrid mi se pare colosal , as prefera una puternica pe GPL

    @vxf motorul pe benzina intra in functiune cand se cere mai multa putere , cel electrice merge permanent , deci daca se foloseste doar cel electric poate sa fie si 0 litrii la suta
    3 3
  • Salutari, eu am scos cu polo 1.6 tdi 90 cp bluemotion 3.4 l / 100 km pe traseul: Durau - Borsec - Brasov - Bucuresti :).
    Am mers cu 85-90 km / h in afara si 60-70 in localitati.

    Ce parere aveti? Am pozele de la bord cu consumul.

    Alt consum: 2.9 l / 100 km (azuga - bucuresti) :)
    0 0
  • Eu am scos cu un Polo Bluemotion 16. TDI 90 cp un consum de la Ceahlau - Brasov - Bucuresti, noaptea, vara 2.9 l / 100 km.

    Am mers singur, fara bagaje, fara aer, fara radio, cu 84 km / h, cu tempomat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru