Record Guinness: Infiniti M35h este cel mai rapid hibrid din lume

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 21.09.2011
Guinness World Record a desemnat Infiniti M35h ca fiind hibridul cu cea mai bună acceleraţie din lume. Timpul obţinut pe o distanţă de 400 de metri este identic cu cel al lui Lamborghini Countach.

Esential

360 de cai putere oferă Infiniti M35h.

Atunci când a gândit actualul M35 Hybrid, Infiniti nu a luat probabil în calcul şi faptul că dinamica maşinii poate aduce performanţe recunoscute la nivel mondial. Japonezii au fost însă răsplătiţi pentru eforturile lor chiar de Guinness World Record, sau mai pe româneşte Cartea Recordurilor.

Organismul internaţional i-a acordat sedanului japonez titlul "hibridul cu cea mai bună acceleraţie din lume". Distincţia a venit după o perioadă de teste desfăşurate în Marea Britanie pe circuitul Santa Pod Raceway, folosit pentru campionatul european de drag, organizat de FIA.

Cei 360 de cai putere ai actualului M35h au fost struniţi de Tim Poland, jurnalist britanic la revista Car. Sedanul a reuşit să parcurgă sfertul de milă, adică o distanţă de 400 de metri, în doar 13.9031 secunde. Performanţa reprezintă o medie a tuturor încercărilor hibridului. Guinness World Records a înregistrat performanţa şi a omologat noul record mondial.

Infiniti M35h se poate lăuda cu un timp identic cu cel înregistrat de Lamborghini Countach în 1982 şi chiar apropiat de alte modele Porsche, Aston Martin sau Ferrari.

După înmânarea premiului, Tim Polland a declarat: "Infiniti M35h dovedeşte că hibrizii pot fi şi rapizi, dar şi economici.

În cadrul probelor de omologare am putut simţi cuplul motor oferit instant la plecarea de pe loc. Am încercat să schimb vitezele în modul manual, dar s-a dovedit că transmisia automată şi-a făcut mai bine treaba. Ceea ce impresionează însă este dualitatea acestei maşini: poate fi foarte rapidă, dar şi foarte confortabilă şi uşor de condus. Am avut senzaţia că pot face aceste teste pe tot parcursul zilei."

Noul Infiniti M35h, recunoscut şi pentru faptul că poate atinge o viteză de 120 km/h doar în mod electric, este disponibil şi în România, preţul său de pornire fiind fixat la 59.500 de euro.

Comentarii (5)

  • rec
    vai vai vai mati trminat cu reclama voastra la toyota e mult prea agresiva
    6 10
  • windows
    vali prafuitu
    ....paralel.
    5 5
  • nope, M35h nu este cel mai rapid hibrid
    @Vali: Infinity = Nissan, nu Toyota.

    Ca idee - BMW X6 Hybrid face sfertul de mila in 13.6s, iar pentru Seria 7 Hybrid am gasit intre timpi 12.6 si 13.2s
    Dar e si normal, M35h atinge sunta in 5.5s, in timp ce seria 7 in 4.9s. Seria 7 are 200Kg in plus (~11% mai grea), dar si cu 100CP mai multa putere (27% mai puternica).

    Nu vreau sa fac reclama BMW, dar nu-mi place lauda nemeritata (a celor de la Infinity in acest caz).
    2 4
  • .marius.
    @noname00
    De acord cu tine in comparatia cu Seria 7.
    Ceea ce ma mira e ca asa-zisul record a fost facut in conditii de ploaie dupa cum se vede in imagini.
    Peste ceva vreme aceeasi masina, teoretic, ar trebui sa-si doboare propriul record numai din diferenta de conditii ( se presupune evident, ca a doua oara pista va fi uscata).
    0 3
  • @marius
    Nu ma uitasem la poze, dar am citit articolul. Chiar daca isi va imbunatati recordul, sub 13.5s cu nu cred ca va ajunge.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru