Renault va aduce la Frankfurt trei modele electrice

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.06.2009
Constructorul francez va dezvalui in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt trei exemplare electrice, dintre care unul complet nou, bazat pe platforma actualului Clio.

Renault are planuri mari in materie de tehnologie "verde", constructorul francez intentionand sa dezvaluie in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt un concept electric complet nou, care se va transforma in model de serie in cel mult trei ani.

Potrivit unor informatii preliminare, conceptul a fost dezvoltat pe platforma actualului Clio de aceea ne putem astepta la dimensiuni similare. Platforma botezata Alliance B, este folosita in cadrul grupului Renault-Nissan de Modus, Cube si Micra si ar urma sa stea si la baza unui viitor concept electric al japonezilor, asteptat sa isi faca aparitia la Tokyo, in toamna acestui an.

Alaturi de conceptul surpriza, Renault va mai aduce la salonul german inca doua noi modele electrice, gata sa fundamenteze gama "ecologica" a francezilor. Este vorba despre variantele electrice ale modelelor Megane sedan si Kangoo. Publicul le va putea admira insa pe strada abia in 2011 cand versiunile lor de productie vor fi definitivate.

Francezii vor expune la Frankfurt , pe langa modelele anuntate mai sus, un nou sistem de alimentare electric si tehnologia Quick Drop, care presupune inlocuirea bateriei utilizate cu una incarcata complet.

Quick Drop are avantajul de a permite schimbarea bateriei in doar 3 minute, mult mai rapid decat in cazul unui plin de carburant. Ca pas urmator, Renault va incerca sa isi dezvolte o retea proprie de statii de alimentare.

Christian Steyer, directorul responsabil de dezvoltarea segmentului C in cadrul Renault, a declarat ca publicul va asista la o revolutie completa a liniei de automobile electrice. "Trebuie sa facem acest pas cu grija pentru a nu speria clientii". Steyer a lasat sa se inteleaga ca, pe viitor, constructorul francez va experimenta noi linii de design, mai revolutionare.

via | WCF

Comentarii (1)

  • ......
    .........
    e bn
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru