Retrospectiva auto 2011: mai şi iunie

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Joi, 15.12.2011
Este timpul pentru partea a treia a retrospectivei anului auto 2011. Încheiem prima jumătate a anului cu foarte multe modele noi prezentate în lunile mai şi iunie.

În partea a treia a retrospectivei anului 2011 ne ocupăm de lunile mai şi iunie. Primăvara a venit cu o mulţime de prezentări de modele noi plus câteva veşti de pe piaţa internă. Aflam atunci că putem primi amenzi dacă nu ne echipăm automobilele cu anvelopele de iarnă de la 1 noiembrie şi că grupul Autoitalia are un nou proprietar. Tot în luna mai Dacia Duster venea pentru două luni în redacţia Automarket. În aceste două luni, redactorii noştri au testat nu mai puţin de 23 de modele diferite.

Prima parte: ianuarie şi februarie
Partea a doua: martie şi aprilie

MAI

Luna primăvăratică debuta cu imaginile spion ale noului model seria 3 de la BMW. Erau primele imagini care anunţau apariţia iminentă a unei noi generaţii pentru acest model. Urma apoi un set de fotografii oficiale cu noul Volkswagen Golf Cabriolet. Tot în mai am aflat că proprietarul grupului Autoitalia s-a schimbat. Familia Stein renunţa la afacere, importul de automobile Fiat şi Alfa Romeo fiind preluată de cărte grupul israelian Levi. 

Din lumea motorsportului venea informaţia că Volkswagen a ales modelul cu care ca reveni în Campionatul Mondial de raliuri din 2013. Deşi iniţial se speculase că VW va concura cu modelul Scirocco, până la urmă Polo a fost modelul ales. Dacia prezenta versiunea cu facelift a modelului Sandero iar Hyundai ne arată noul model de clasă medie: i40.

Vedeam şi primele imagini cu noul B-Klasse de la Mercedes-Benz iar Renault prezenta versiuna finală a viitorului model de oraş cu propulsie electrică botezat Twizy.

Din Germania, primeam imaginile cu noua generaţie a monovolumului Opel Zafira iar Dacia ne arăta versiunea de 850 CP a modelului Duster de curse ce urma să participe la celebra cursă americană de la Pikes Peak.

Propulsorul Fiat TwinAir cu capacitatea cilindrică de 875 cmc primea titlul de Motor al Anului 2011. Minusculul motor Fiat era apreciat pentru puterea relativ mare în comparaţie cu cilindreea şi emisiile scăzute de dioxid de carbon. Mai vedeam imaginile oficiale cu noul Audi A6 Avant şi faceliftul SUV-ului compact Volkswagen Tiguan. Finalul lunii mai era închis de debutul testului lung cu Dacia Duster. Timp de două luni, un Duster a parcurs 7.000 kilometri despre care s-au scris 9 episoade. 

TESTELE LUNII MAI
Volvo V60 - Richard Inimă de Leu Renault Latitude V6 dCi - Stare de bine
Peugeot RCZ - Exploziv Suzuki Kizashi - Aspiraţie
Honda Jazz - Muzicalitatea confortului Ford C-Max - Mândria familiei
Renault Laguna Coupe - Direcţia corectă Hyundai i10 facelift - Viaţa la oraş
Volvo S80 - Dedicat pasagerilor Subaru Trezia - Noua viziune
Renault Twingo - Cadetul Dacia Duster - Două luni cu Duster

IUNIE

Prima lună de vară începea cu ştirea că modelul Golf ar putea fi declinat şi într-o versiune puternică prin conceptul Golf R Cabriolet prezentat la Festivalul de la Woerthersee. Tot în iunie apărea pentru prima dată ipoteza că noua generaţie modelului Porsche 911 va folosi o cutie de viteze manuală cu şapte trepte.

BMW prezenta informaţii complete despre noul model seria 1 iar Opel ne arăta modelul Astra GTC. Seria de modele noi era completată de noua generaţie Toyota Yaris. 

Începea şi seria de demascări ale unor modele noi pe internet urmată la o zi distanţă de prezentarea oficială. Primul model a fost Mercedes-Benz ML. Au apărut iniţial imagini neoficiale pentru ca apoi să vină şi setul oficial de imagini.

 

Acelaşi lucru avea să îl păţească şi Renault. Imagini neoficiale cu Koleos facelift au apărut pe Internet urmate apoi la o zi distanţă de toate informaţiile oficiale

Din ţară aflam vestea că Ford va produce la Craiova noul model B-Max şi propulsorul EcoBoost de un litru dar şi faptul că vom putea primi amenzi dacă nu ne echipăm automobilele cu anvelope de iarnă de la 1 noiembrie. 

Luna era încheiată de vestea că noul BMW M5 va veni la Salonul Auto de la Frankfurt şi de toate informaţiile despre noul model Mini Coupe.

TESTELE LUNII IUNIE
Audi A1 - Mini cercuri Lexus CT200h - Răsfăţ în tăcere
Chevrolet Aveo Sedan - Un nou început Volkswagen Tiguan facelift - Ultima redută
Honda Civic GT- Ultimul samurai Volvo S60 - Verde de Goteborg
Peugeot 508Französisch Opel Astra - Turboeficienţă
Audi A8 - Mogul chibzuit Volkswagen Jetta - Zodia Balanţei
Skoda Fabia Monte Carlo - Iz de sărbătoare Audi A6 - Discreţie asigurată

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru