Retrospectiva auto 2011: martie şi aprilie

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Vineri, 09.12.2011
În partea a doua a retrospectivei anului 2011 ne ocupăm de lunile martie şi aprilie. Martie este o lună importantă în lumea auto, fiind perioada în care se desfăşoară Salonul Auto de la Geneva.

Ieri am început să trecem în revistă principalele evenimente auto din acest an. Am parcurs deja primele două luni ale anului, iar astăzi ne vom ocupa de lunile martie şi aprilie. Martie este o lună deosebit de importantă pentru lumea auto, fiind cea în care se desfăşoară primul salon important european: Geneva. Este cea mai bună ocazie pentru constructorii auto să îşi prezinte noile modele. Iar 2011 nu a făcut excepţie.

MARTIE

Luna martie a debutat cu ştirea venită  de la Ford. Conceptul B-Max prefigura noul model ce urmează a fi fabricat la uzina Ford de la Craiova, România. Tot pe 1 martie aflam şi faptul că Skoda are un nou logo, mai simplu şi mai stilizat. Vedeam şi primele imagini cu Lamborghini Aventador LP700-4 şi ne pregăteam pentru primele zile ale Salonului Auto de la Geneva. La Geneva, standul Dacia a fost extrem de liniştit în acest an, fiind pentru prima dată în ultimi ani când Dacia nu a avut nici o premieră la acest salon. În schimb, Automarket a întocmit un top al celor mai importante cinci premiere de la Salonul Auto de la Geneva 2011. Şi unul cu cele mai ciudate cinci automobile prezentate la acelaşi salon. 

Trofeul Andros se termina cu o etapă spectaculoasă desfăşurată pe Stade de France din Paris. Automarket a fost acolo şi am putut citi un reportaj despre spectacolul făcut de Dacia Duster şi Alain Prost.

Martie a fost o lună plină de imagini cu modele noi, atât modele de serie cât şi concepte: modele BMW i, primul teaser cu Chevrolet Colorado, primele imagini oficiale cu Chevrolet Colorado, Volkswagen Bulli şi BMW seria 6.

După dezastrul cauzat de cutremurul din Japonia, producătorii din Ţara Soarelui-Răsare au avut probleme dar am văzut şi faptul că japonezii sunt extrem de eficienţi.

Mai aflam şi că cel mai mic SUV Porsche va fi fabricat la Leipzig şi că uzinele Dacia au produs automobilul cu numărul 4.000.000 la Mioveni. 

Finalul de lună ne aducea o surpriză. Un top al celor mai fiabile modele auto din Europa situa pe primele locuri Peugeot 207 şi Fiat Panda.

 

TESTELE LUNII MARTIE
BMW X5M - Bavarezul suprem Toyota Auris HSD - Sub acoperire
Dacia Duster - Entry-level BMW seria 5 Touring - Expresul de Munchen
Opel Antara facelift - Resuscitare reuşită

Toyota Hilux - Dur

Volvo XC60 - Produs finit Land Rover Freelander 2 - Facelift-ul de la ora 5
Volkswagen Amarok - Promisiune  

 

APRILIE 

După agitata lună martie, aprilie debura cu primul teaser pentru modelul Chevrolet Malibu. Mai spectaculos, primeam şi prima imagine cu conceptul BMW M5. Sandero facelift era suprins în Brazilia de către fotografi amatori la fel ca şi prima imagine cu prototipul pre-serie al noului Opel Astra GTC

Nu scăpam de saloane auto nici în aprilie, aceasta fiind luna în cared s-au desfăşurat saloanele de la New York şi Shanghai. Prilej de lansare pentru încă câteva modele noi: Subaru Impreza - noua generaţie, noul Audi Q3, Chevrolet Malibu, noul Volkswagen Beetle, Mini Cooper Goodwood edition, noul Citroen DS5.

Salonul Auto de la Shanghai ne dezvăluia şi conceptul Volvo Universe iar Jeep ne arăta cel mai puternic model Grand Cherokee numit SRT8. Apăreau şi primele galerii foto complete cu noua generaţie a modelului japonez Subaru Impreza şi a celui german Opel Astra GTC.

Finalul lunii aprilie ne aducea vestea că statul român va impune echiparea obligatorie a automobilelor cu anvelope de iarnă de la 1 noiembrie.

 

 

TESTELE LUNII APRILIE
Ford Focus 1.6 TDCI - Înţelepciune şi reumatism Citroen C4 2.0 HDI - Obiceiuri de familie
BMW seria 6 cabriolet - Tentaţii topless Peugeot 508 - Regele leu
Chevrolet Orlando - Hamburger XXL Mazda3 1.6 - Dintr-o bucată
Audi A7 - Haiducul lui ŞapteCai Nissan Navara - Truck Norris
Infiniti M - Altceva Mazda2 facelift - Mini Samurai

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru