Retrospectiva auto 2011: iulie şi august

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Luni, 19.12.2011
Partea a patra a retrospectivei auto a anului 2011 ne duce în lunile de vară: iulie şi august. Deşi a fost perioada concediilor, noutăţiile nu au lipsit.

Am ajuns şi în a doua parte a anului 2011 cu retrospectiva lumii auto pe Automarket. În partea a patra atacăm lunile de vară iulie şi august. Deşi a fost perioada concediilor, ştirile importante nu au lipsit, ba chiar s-au aglomerat spre sfârşitul lunii august, în avanpremiera Salonului Auto de la Frankfurt. În iulie aveam să aflăm că Ssangyong revine în România cu un nou importator şi că Honda pregăteşte un înlocuitor pentru SUV-ul CR-V. Luna lui cuptor a fost şi ea extrem de bogată în premiere. Am văzut primele imagini oficiale cu Porsche 911, Fiat Panda, Volkswagen Beetle şi Mercedes-Benz B-Klasse.

Partea întâi: IANUARIE ŞI FEBRUARIE
Partea a doua: MARTIE ŞI APRILIE
Partea a treia: MAI ŞI IUNIE

 

 


IULIE

Luna iulie a debutat cu prezentarea oficială a tuturor informaţilor despre noul BMW seria 6 coupe. Tot în aceeaşi zi aflam despre un Veyron mai special: Grand Sport l'Or Blanc. Acest unic exemplar al supercarului este finisat cu porţelan.

În România, Audi făcea publice preţurile pentru mezinul gamei SUV: modelul Q3. Tot la capitolul SUV-uri, în iulie am aflat că marca coreeană reînviată din cenuşă Ssangyong va fi din nou importată în România. De data aceasta, importatorul nu mai este Autoitalia, ci New Kopel Group. Din Bucureşti aflam că RATB-ul a decis să introducă transportul în comun de noapte.

În iulie vedeam şi primele poze cu viitorul monovolum Dacia camuflat.

Sub prelatele inestetice se afla ceea ce astăzi ştim că se va numi Dacia Lodgy, model care va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Genva din martie 2012. Renault prezenta primul clip cu Renault Frendzy, conceptul care anunţa viitorul model Kangoo. O zi mai târziu apăreau toate detaliile despre conceptul Renault Frendzy.

 

Din Germania aveam toate detaliile despre faceliftul Audi A5 şi S5 precum şi primele informaţii oficiale despre noul Porsche 911. Audi şi BMW prezentau în luna iulie şi maşinile pentru campionatul german de turisme DTM.

În Rusia, Nissan pregătea un model low cost bazat pe Dacia Logan. Honda anunţa noua generaţie a modelului CR-V iar Renault prezenta prima imagine cu noul Twingo facelift. Luna se încheia cu prezentarea oficială a conceptelor BMW i3 şi i8.

TESTELE LUNII IULIE
Citroen DS3 - Mini TrenDS Volkswagen Golf Cabriolet - Jos pălăria
Mercedes-Benz GLK - Relaxat Volvo S80 - Mare în Marea Nordului
Citroen C5 Tourer - Faceliftul confortului Hyundai Elantra - Spaţiul, ultima frontieră
Opel Ampera - Porţie de viitor  

AUGUST

Bugatti deschidea şi luna august cu ştirea că modelul Galibier va fi produs în serie. Fiat anunţa colaborarea cu casa de modă Gucci prin prezentarea unui Fiat 500 Cabrio special. În România, erau publicate preţurile pentru noul BMW seria 6. Preţurile pentru coupe-ul din Bavaria încep de la 80.352 euro.

Tot în august apărea prima imagine cu Toyota Avensis facelift precum şi prima schiţă cu viitorul Hyundai i30.

În luna lui cuptor apărea şi o galerie de imagini impresionantă cu noul model DS5 din gama premium a constructorului francez Citroen. Suzuki Swift primea un frăţior sportiv numit Swift Sport, iar Ken Block lansa a patra variantă a celebrului său film viral: Gymkhana.

Salonul Auto de la Frankfurt bătea la uşă şi august a fost martorul unor premiere în avanpremiera acestui salon. Apăreau primele imagini oficiale cu noua generaţie Porsche 911. Apoi cu noul Lexus GS. Şi noul Volkswagen Beetle. Plus Ferrari 458 Italia în versiune Spider. Nu, nu s-a terminat. Am avut şi prima imagine cu noul Mercedes-Benz B-Klasse. 

În Rusia se scria istorie: Dacia Logan MCV devenea Lada Largus pe piaţa rusească după ce Renault achiziţiona AvtoVaz, producătorul rus ce deţine marca Lada.

Finalul de lună devenea agitat cu prezentatea noului model Fiat Panda, apoi primele imagini şi informaţii cu Audi S6 şi la final priveam primul teaser pentru noua Honda Civic. Toate aceste modele aveau să fie prezente în septembrie, la cel mai mare Salon Auto din Europa: IAA Frankfurt. 

TESTELE LUNII AUGUST
Volkswagen Beetle - Înapoi în viitor Ford Focus Wagon - Familia chibzuită
Citroen C3 Picasso - Puţină culoare BMW 135i Cabriolet - Stimul pentru simţuri
Nissan Juke - Dublu mixt Nissan Qashqai - Qapabil

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru