Retrospectiva auto 2011: septembrie şi octombrie

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Joi, 22.12.2011
Partea a cincea - penultima - a retrospectivei anului auto 2011 ne duce în aglomeratele luni de toamnă. Septembrie a fost luna Salonului Auto de la Frankfurt şi, deci, a fost plină de noutăţi.

Partea a cincea a retrospectivei anului auto 2011 ne duce în toamnă. Septembrie este în mod tradiţional o lună extrem de agitată în industria auto. Este perioada unui salon european important. De la an la an alternează în luna septembrie Salonul Auto de la Paris cu cel de la Frankfurt. Anul acesta a fost rândul germanilor. Frankfurt are reputaţia de a fi cel mai mare salon din lume, la propriu. Este imens, iar distanţele de parcurs pe jos sunt considerabile. Datorită acestui salon, septembrie 2011 a fost o lună extrem de plină de noutăţi, premiere şi ştiri.

Prima parte - ianuarie şi februarie
Partea a doua - martie şi aprilie
Partea a treia - mai şi iunie
Partea a patra - iulie şi august

 

SEPTEMBRIE

Luna a început cu o ştire autohtonă despre mult hulita taxă auto. Aflam vestea că taxa se va aplica şi vehiculelor deja înmatriculate. Începea apoi seria premierelor. Citroen DS5 urma să apară pentru prima dată în tablă şi oase la Salonul Auto de la Frankfurt. Audi anunţa un concept nou pentru modelul A2 iar Honda se pregătea să facă un facelift modelului hibrid Insight. Lumea auzea pentru prima dată de marca Eterniti ce anunţa că aduce la Frankfurt un SUV performant de lux.

Apărea prima imagine cu Renault Clio 4, iar Hyundai uimea pe toată lumea cu noul i30. Eterniti Hemera se dovedea a fi un Porsche Cayenne modificat, iar standurile de la Frankfurt erau pline de noutăţi. Echipa noastră ajunsă acolo la bordului unui Opel Astra ST ne transmitea imagini de la faţa locului.

De exemplu: standul Opel sau Dacia.

Ford lansa la Frankfurt versiunea ST a modelului Focus iar Mircea stătea de vorbă cu Preşedintele mărcii Opel.

Revenim în România pentru un interviu în exclusivitate cu Mihai Marinescu, pilotul român din Formula 2. Opel Ampera venea oficial în ţara noastră în cadrul unui eveniment desfăşurat la Polithenica Bucureşti iar Mitsubishi ne duce la o aventură cu modelul ASX în munţii Piatra Craiului. De asemenea, Nissan lansa modelul de oraş Micra iar Autoitalia devenea oficial importator pentru marca Jeep în România. 

Ford ne anunţa că a inventat sistemul de protecţie pentru portiere iar şi aflam şi lista celor 35 de maşini ce se luptau pentru titlul de "Car of the Year". Finalul lunii ne aducea imagini cu cei doi fraţi din grupul PSA derivaţi din Mitsubishi ASX: Peugeot 4008 şi Citroen C4 Aircross.

TESTELE LUNII SEPTEMBRIE
Citroen DS4 - Declaraţie de stil Chevrolet Cruze hatchback - Născut pentru a lupta
BMW X1 - Potent Porsche Panamera - Econo-Business Class
Opel Astra ST - Coechipierul BMW seria 1 - Moştenirea
Opel Insignia 4x4 - Integrala Mini Countryman - Twitmobilul
BMW seria 5 - Pe şine  

 

OCTOMBRIE

Luna octombrie începea cu o veste mare din motorsport. Mihai Marinescu reuşea prima victorie din Formula 2 pe circuitul italian de la Monza. ADAC testa cele mai bune servicii de taximetrie din Europa iar noi mergeam la Cluj pentru a fi martori la desemnarea celui mai frumos camion Scania din România.

Tot la noi în ţară, Dacia aducea bolidul de 850 CP de la Pikes Peak şi îl prezenta în faţa presei. Sebastian a avut norocul să fie copilotul lui Jean-Phillipe Dayraut pentru o tură de circuit.

În Italia, designerii erau probabil în pauza de masă când au desenat modelul Vygor Opera, dar germanii compensau şi lansau generaţia nouă a seriei 3 de la BMW.

O tragedie ţinea prima pagină în lumea motorsportului.

Motociclistul Marco Simoncelli murea în urma unui accident stupid pentrecut în cursa din Malaezia. Luna se încheia cu ştiri de la EuroNCAP şi toate informaţile despre Audi A4 facelift şi noul Mini Roadster.

TESTELE LUNII OCTOMBRIE
Renault Clio Yahoo! - Ora de economie Mercedes-Benz C-Klasse Coupe - Moştenitorul
Renault Fluence EDC - Dublu impact Range Rover Sport - Aristocrat
Chevrolet Aveo - Patru luni cu Chevrolet Aveo Jeep Grand Cherokee - Test de masculinitate
Chevrolet Camaro Convertible - Visul american Chevrolet Volt - Viitorul începe azi
Mitsubishi ASX - Luptător urban Renault Megane GT - O picătură de sportivitate
Mini Coupe Cooper S - Bomba atomică Nissan Juke dCi - Noua tendinţă
Volkswagen Up - Lupul tânăr Citroen C4 Picasso - În fotoliu
Opel Zafira Tourer - Bumerang Nissan Pathfinder - Înălţimea sa

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru