Retrospectiva auto 2011: noiembrie şi decembrie

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Vineri, 23.12.2011
Am ajuns la ultima parte a retrospectivei anului auto 2011. Ultimele două luni din 2011 au fost la fel de agitate ca acest an plin de noutăţi şi ştiri interesante.

Iată-ne ajunşi şi la ultima parte a retrospectivei anului auto 2011. Lunile noiembrie şi decembrie au încheiat un an agitat şi plin de modele noi şi ştiri de toate felurile. Finalul de an ne-a dus în America, unde Mircea a avut ocazia să testeze un model legendar, Porsche 911. Am vizitat şi Salonul Auto de la Los Angeles, o premieră pentru Automarket.ro. Am avut însă parte şi de veşti mai puţin plăcute, cum este cea care anunţă falimentul Saab.

Prima parte - ianuarie şi februarie
Partea a doua - martie şi aprilie
Partea a treia - mai şi iunie
Partea a patra - iulie şi august
Partea a cincea - septembrie şi octombrie

 

NOIEMBRIE

Luna noiembrie a debutat cu imaginile şi informaţiile oficiale despre noul model Peugeot 208. Am fost apoi prezenţi la dezvelirea unui model nebun: Nissan Juke-R, un experiment inedit al japonezilor. Apărea şi prima imagine oficială a modelului Subaru BRZ, coupe-ul produs de Subaru în colaborare cu Toyota.

Volkswagen lansa un urmaş al modelului Passat CC, pe care îl numea simplu CC. Opel dădea publicităţii toate detaliile despre cel mai atractiv model din gama Astra: Astra GTC.

În România aflam preţul pentru puternicul Chevrolet Camaro iar EuroNCAP supunea la test o serie de pick-up-uri. Rezultatele au fost mai mult decât interesante. Hyundai scăpa pe internet prima fotografie cu noul Hyundai Genesis, iar Jaguar anunţa că aduce la Salonul de la Los Angeles o versiune mai puternică a modelului XK, numită XK-RS.

Tot la capitolul performanţă, Mercedes-Benz prezenta şi versiunea AMG a noului SUV ML. 

Dacia invita jurnaliştii în Franţa pentru a le prezenta planurile pentru noul sezon al Trofeului Andros şi cu această ocazie aflam că viitorul model din gama Dacia se va numi Lodgy şi va fi un monovolum compact. Toyota prezenta primele imagini cu noul Prius C

Mircea era la Los Angeles şi vizita Salonul Auto pe care îl găsea anemic şi simplist, Porsche prezenta versiunea Cabrio a noului model 911 iar Volkswagen mărea gama Passat cu o versiune pentru drumuri grele numită Alltrak.

EuroNCAP testa 15 maşini noi dar doar 8 primeau cinci stele, Maybach anunţa că opreşte definitiv producţia în 2013, iar Subaru BRZ de serie debuta în sfârşit la Salonul Auto de la Tokyo. Iar pe finalul lunii, Volkswagen prezenta un concept numit Cross Coupe.

În lumea motorsportului, Sebastian Loeb reuşea să obţină al optulea titlu din carieră iar Raliul Sibiului era inclus în calendarul IRC.

TESTELE LUNII NOIEMBRIE
BMW seria 7 - Orient Express Ssangyong Korando  - Phoenix
Hyundai i20 - Trei luni cu Hyundai i20 Renault Grand Scenic - Tihnit
Nissan Qashqai - Mai curat Volkswagen Beetle - Magnetism
Range Rover Evoque - Vânătorul de nemţi Chevrolet Captiva - Captain Price
Porsche 911 - Rasa pură Renault Latitude - Altitudine 
Toyota Yaris - Mic, dar mare Opel Astra GTC - Germanicus

 

DECEMBRIE

Decembrie debuta cu ştirea că noua generaţie Mazda6 se va fabrica şi în variantă coupe. Chevrolet Camaro îşi găsea primul client în România iar în America apăreau primele imagini cu Dodge Dart, un model bazat pe platforma lui Alfa Romeo Giulietta. 

BMW vroia o felie din piaţa coupe-urilor de lux cu patru uşi şi prezenta noul model seria 6 Gran Coupe.

Mercedes-Benz nu rămânea mai prejos şi anunţa un urmaş al modelului SL. Porsche 911 venea şi în România cu preţuri de la 97.560 euro, dar primeam şi vestea proastă că noua versiune a taxei auto a fost aprobată de Parlament.

Din Suedia venea vestea tristă că Saab a intrat oficial în faliment. Cea mai importantă ştire de produs pe acest final de an a fost apariţia versiunii quattro a modelului Audi A1.

TESTELE LUNII DECEMBRIE
Mercedes-Benz ML - Conservator Audi A4 facelift - 4 spre 5
Mazda3 sedan facelift - Şlefuirea Renault Latitude - 60 de zile cu Latitude
Audi Q3 - Matrioşca Jeep Compass - Pentru profani
Fiat Panda - Amore Kia Rio - Maturizare
Lancia Ypsilon - Antipopulism Jeep Wrangler - Soldatul universal
BMW X6 Performance - SAC fără fund  

Comentarii (1)

  • A aparut cumva noul Rexton de l-ati testat in Noiembrie?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru