Primele imagini ale viitorului Mercedes-Benz A-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 11.05.2011
Francezii de la Automobile Magazine au obţinut primele imagini ale viitorului Mercedes-Benz A-Klasse, publicate odată cu cererea înregistrării patentului pentru design.

Nemţii de la Mercedes-Benz sunt pe cale să revoluţioneze clasa compactă. În urmă cu ceva vreme, oficialii mărcii au anunţat că viitorul A-Klasse va avea un design similar cu cel al lui A-Class Concept, model prezentat la Salonul Auto de la Shanghai. Respectivul concept avea un aspect deosebit de agresiv, care i-ar fi conferit lui A-Klasse o imagine deosebită în segmentul compact. Între timp, francezii de la Automobile Magazine au reuşit să obţină primele imagini ale viitorului model, direct de la Biroul European de Patente. Cei de la Mercedes-Benz au fost nevoiţi să înregistreze patentul pentru viitorul lor model, în vederea asigurării că design-ul nu va fi preluat de un alt constructor.

Biroul de patente are o galerie foto completă a exteriorului, dar interiorul nu a fost înregistrat de cei de la Mercedes-Benz. Nemţii spun că se vor folosi de conceptul A-Class drept muză şi pentru interior, singurele elemente diferite de cele prezentate pe concept urmând să fie eliminate din cauza imposibilităţii introducerii în producţie la standardele Mercedes-Benz.

În schimb, formele prezente pe respectivul concept vor face parte din interiorul noului A-Klasse.

În ceea ce priveşte design-ul exterior, acesta poartă o oarecare asemănare cu Lexus CT200h, dacă privim profilul modelului, dar şi cu BMW Seria 1, tot prin compararea siluetelor. Partea frontală este inspirată în mod evident de la conceptul A-Class prezentat la Shanghai, având o capotă lungă, blocuri optice cu LED-uri şi o grilă faţă distinctivă. Posteriorul aduce aminte de mai multe compacte şi chiar de o subcompactă (aici ne referim la stopuri, care seamănă cu cele prezente pe Citroen DS3), dar liniile sale arată, per ansamblu, destul de proaspăt. Asteptăm cu interes să vedem modelul de serie, care are de atins o ştachetă foarte înaltă pentru a se înscrie în linia compactelor premium.

Via | Automobile-Magazine.fr

Comentarii (9)

  • Victor
    Ptiuuuuuuu drace da urat este!!!!!!!!!Un Astra de ex este de 1 milion de ori mai frumos,de fapt cam toate masinile din segment sunt mai frumoase decat burtosu asta...
    11 23
  • Opinie
    Cu greu imi vine sa cred ca acesta e un Mercedes. Vad in el Volvo, Subaru, Audi si mai putin ... Mercedes. Nota: 5 tras de par.
    14 9
  • George
    Ciudat
    Mi se pare mie sau micutul A Classe nu mai e atat de micut? Din poze pare sa fi "crescut" cu o clasa!?
    2 1
  • BaditzaEx
    Dezamagitor cu SPUME :))
    ce grozav si original, arata conceptul si ce nashpa si fad arata asta , din profil seamana cu seria 1 , ce sa mai zic GROAZNIC, Mercedes nu mai e deloc ce era odata , si asta se vede si la C-class a ajuns sa fie sub Bmw si Audi , doar S-class ce mai e intr-adevar din Mercedes , in rest ...pauza
    5 7
  • @vlad
    vrei sa spui ca Astra e in aceeasi clasa cu A-klasse?
    4 4
  • Excomunicatorul
    :)
    Nu stiu de ce sariti atat de repede sa denigrati o intreaga istorie si o serie de realizari exceptionale ale unei marci,daca au aparut niste fotografii cu un viitor model.

    Relaxati-va fratilor,totul va fi in regula,masinile Mercedes vor fi in continuare cumparate ca painea calda in continuare.Asta nu inseamna ca Mercedes "nu mai e ce era odata" sau porcarii din astea.Ce idei tampite...
    7 4
  • tomita
    lasand asemanarile, caci un hatch compact la momentul actual cam are un design unitar (toate seamana intre ele depinzand de stil. adica cele sportive intr ele, cele confortabile intre ele) e de departedezamagitor daca asa va arata viitorul clasa A. dumnezeule, stopurile alea de la concept erau superbe, cu linia care le unea. plus ca aratau dinamic. astea in schimb nu au nici o legatura stilistica cu restuk masinii. precum o masina de acum 10 ani cand inca se mai puneau stopurile asa, sa fie acolo.
    jocul 3d al caroserie pe lateral este rasuflat de le leon incoace si este activ pe ibiza.
    un lucru e cert. cum e desenata aceasta masina, daca scot sigla (care nu e oricum prezenta) din calcul, doar farurile seamana putin cu noul design mercedes in rest e volvo
    5 2
  • Sper sa nu
    Ar fi pacat sa iasa pe piata nashpeta asta si nu ceva apropiat de superbul concept.Sper ca nu sunt decit supozitii.
    4 1
  • ...
    SPER SA IASA PE PIATA CA MIE IMI PLACE MASINA ASTA CA SE MERITA SA FIE VANDUT NOTA 10
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru