Scolile de soferi din Anglia ar putea fi obligate sa predea cursuri de trecere peste calea ferata
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Autoritatile din Marea Britanie au intrat in alerta dupa ce au constata ca numarul accidentelor produse din vina soferilor la trecerile la nivel cu calea ferata au crescut simtitor in cursul anului trecut. Conform statisticilor publicate de Network Rail, echivalentul Cailor Ferate Romane, soferii britanici au fost implicati anul trecut in nu mai putin de 3200 de incidente in momentul trecerii liniilor de tren, in cele 14 coliziuni serioase inregistrate rezultand 13 morti. Mai mult, soferii care incearca acest tip de trecere fara sa se asigure au scapat ca prin urechile acului in alte 145 de cazuri.
"Din pacate, prea multi soferi joaca ruleta ruseasca cu trenuri care au cateva sute de tone. Nu evalueaza corect pozitia pe care o au in raport cu respectivele trenuri iar lipsa de prudenta le vine de hac. Am anuntat scolile de soferi ca foarte multe vieti ar putea fi salvate daca soferii ar invata inca de la baza cum sa se comporte la trecerile la nivel de cale ferata", sustine presedintele Network Rail, Iain Coucher.
Conform politiei feroviare din Anglia, propunerea Network Rail va fi luata in considerare de toate scolile de soferi din Regat, acestea urmand sa fie obligate sa includa cursuri obligatorii de educare a soferilor in legatura cu acest subiect.
via | Network rail
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Spaniolii de la km77 au supus Mercedes-Benz GLC testului elanului. Modelul german a parcurs traseul, în siguranță, cu o viteză de 75 km/h. Cei care l-au testat l-au decris ca fiind "nu foarte agil, dar predictibil." (31.01)
-
Euro NCAP a desemnat lista celor mai sigure mașini testate în 2022, adică modelele care au obținut cele mai mari punctaje generale. În premieră, printre câștigători avem două modele Tesla și două modele chinezești. (12.01)
-
Mercedes-Benz este forțat din nou să inițieze o campanie de rechemare amplă. De data aceasta sunt afectate peste 323.000 de SUV-uri Clasa M și Clasa GLE, produse între 2011 și 2019. Problema constă în acumularea de apă lângă pompa de combustibil, iar aceasta poate duce la oprirea subită a motorului în mers. (06.01)
-
Prețuri Mercedes-Benz EQS SUV în România: start de la 128.550 de euro
-
Cine este noul Audi Activesphere: o mașină de teren care se transformă în pick-up
-
Xiaomi MS11, prima mașină electrică a producătorului chinez, „scăpată” pe internet
-
Noua Mazda CX-90 este aici. Cel mai puternic model al mărcii dezvoltă 340 CP
-
OFICIAL: A doua generație Toyota C-HR va fi produsă în Turcia
Comentarii (2)