Skoda ar putea lansa o versiune extremă a actualului Fabia RS

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 02.09.2010
Skoda ar putea lansa în următoarele luni o versiunea extremă a actualului Fabia RS, bazat pe conceptul prezentat la Worthersee, Fabia RS+. Modelul va fi de fapt o versiune simplificată, care dezvoltă tot 180 de cai putere.

Esential

180 de cai putere oferă Skoda Fabia RS.

Deşi publicul european se bucură deja de o versiune RS, a subcompactului Fabia, Skoda vrea să ofere mai mult fanilor săi. Informaţii neoficiale anunţă o alternativă extremă a modelului de clasă mică, bazată pe versiunea concept Fabia RS+, prezentată în cadrul salonului de la Worthersee.

Prototipul ceh, inspirat de binecunoscuta versiunea de raliu S2000, va da naştere unui model mai sportiv decât actulul RS, răspunzând astfel cererii de pe pieţe cu apetit pentru astfel de alternative, cum este Marea Britanie.

Viitorul Fabia RS+ va fi de fapt o versiunea foarte simplificată a actualului RS. Puterea motorului nu va fi îmbunătăţită, clienţii fiind nevoiţi să se mulţumească cu aceiaşi 180 de cai putere ai motorului 1.4 TSI, livraţi punţii faţă cu ajutorul unei transmisii automate DSG. Diferenţa o va face însă modul în care vor fi utilizaţi cei 180 de cai, stabilitatea urmând să fie categoric îmbunătăţită cu ajutorul unei suspensii mai rigide, unui diferenţial electronic şi unui set de jante din aliaj uşor, de mari dimensiuni.

Designul exterior va fi dominat de o serie de retuşuri aerodinamice, în timp ce interiorul va primi scaune Recaro şi va renunţa la mai multe elemente de confort. Momentan nu este exclusă posibilitatea de a regăsi versiunea RS+ doar ca un kit de accesorii, ce poate fi aplicat pe orice versiunea standard a modelului standard RS.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • mda
    degeaba se mai chinuie ei sa faca r-uri...mai bine ar lasa-o asa cu octavia,felicia ca le iese mai bine..
    5 5
  • george
    SI ASTA VA IESI PROST?
    @ edi80

    Poate ne si spui din ce motiv masina asta n-ar trebui facuta. Constatarile astea sfertodocte nu ajung...
    3 4
  • 180cp
    foarte ,,extrem''
    6 0
  • kumite
    Fenomenal!!!!!
    180 da cai putere!Fenomenal!!!!Si asta in anul de gratzie 2010,secolul 21.
    Secolul 20,anul 1998,Honda Accord,tot 180 de cai.
    Mda....Honda e o coaja de masina,e atat de proasta incat nici nu are rost sa o comparam cu Vag-ul:performantze mai bune la pretzuri mai mici,si cu toate dotarile incluse.Asta e honda nu ceva de la vag.
    Asa-i George?
    Mai explici inca o data de ce este proasta Honda?Foloseste niste cuvinte pe care sa le intzeleaga toata lumea.De la vladica la opinca!
    Capisci?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru