Steinmetz a creat cel mai rapid Opel de strada din lume

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.12.2009
Tunerii de la Steinmetz si Klasen Motors au dezvoltat un pachet complet de modificari pentru Opel Insignia Sports Tourer OPC, care a devenit cel mai rapid Opel de productie cu drept de circulatie din lume.

Germanii de la Steinmetz si Klasen Motors au realizat cel mai rapid Opel de productie cu drept de circulatie din lume. Modelul Insignia Sports Tourer OPC a fost modificat astfel incat sa dezvolte 400 CP la 5.250 rpm si a atins o viteza maxima de 287.4 km/h. In versiunea standard, Opel Insignia OPC Sports Tourer ofera 325 CP si 435 Nm dintr-o unitate V6 twin-turbo de 2.8 litri.

Cuplul motor maxim al acestui model este de 550 Nm. Puterea suplimentara a fost obtinuta gratie unui intercooler modificat, o turbina mai mare cu un sistem de evacuare cu diametru mai mare, un sistem de injectie modificat si electronica reprogramata. Toate aceste elemente completeaza kit-ul de tuning format din jantele de aliaj Steinmetz ST7 de 20 de inch, suspensia cu garda la sol redusa, noua grila fata, noul spoiler pentru bara fata si noul eleron pentru luneta. Interiorul a primit manere din otel inoxidabil si un set de covorase.

Recordul celor de la Steinmetz si al celor de la Klasen Motors a fost obtinut pe circuitul de la Nardo, din Italia.

Modificarile estetice au fost realizate de catre cei de la Steinmetz, in timp ce modificarile de performanta au fost efectuate de inginerii de la Klasen Motors. Unele elemente din acest kit de tuning sunt disponibile si pentru versiunea sedan a lui Opel Insignia OPC, dar pretul pachetului nu a fost inca dezvaluit.

Via | EGMCarTech

Comentarii (6)

  • bozzo26
    ce bine arata:X:X:X:X....325 cai imi aduce aminte de Lotus Omega :X:X
    2 2
  • Pe deasupra e si frumos.
    0 1
  • nice!!!
    intr-adevar frumos. as vrea si eu unul :) intotdeauna am fost un fan al masinilor break iar acest opel arata super. numai ca pretul ne va uimii :)
    1 0
  • tuning
    Aviz amatorilor de tuning: scoateţi oglinzile laterale şi puteţi prinde şi voi peste 287 km/h!
    Normal că pe circuit nu ai nevoie, scoaterea lor ajuta la aerodinamicitate, dar nu se poate spune in acest caz ca e chiar un Opel "de strada".

    @mihai: preţul în acest moment pentru Insignia Sports Tourer pentru o motorizare normală este foarte bun, datorita discount-urilor practicate. Eu încă nu mă pot hotărî dacă să-mi iau berlină sau break...
    2 1
  • decat sa iti para rau ca ai luat break mai bine sa iti para rau ca ai luat berlina...!? ma gandesc ca daca ai avea nevoie de break nu ai mai fi nehotarat.
    0 0
  • nu cred ca reprezinta un impediment asa de mare in atingerea unei viteze superioare. Nu ar fi greu sa monteze niste camere si un monitor in coltul geamului (asa ca un exemplu brut) intr-o perioada in care asemenea artificii nu mai prezinta probleme....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru