Succes in primele teste pentru Toyota Highlander pe hidrogen

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 09.08.2009
Inginerii de la Toyota au testat in California viitorul sau SUV pe hidrogen, botezat Highlander. In urma acestor teste, modelul a inregistrat o autonomie de 690 de kilometri.

Toyota este unul din constructorii auto care dispune de o tehnologie hibrida avansata. Toyota Highlander Fuel Cell a fost testat in California si a inregistrat o autonomie de 690 de kilometri, acesta fiind echivalentul a 3.47 litri la 100 de kilometri. Aceste cifre sunt mai mici decat calculele efectuate de inginerii constructorului nipon, care anticipasera o autonomie de 826 de kilometri.

In urma testului de acum doi ani din Japonia in care automobilul a obtinut o autonomie de 555 de kilometri, noile rezultate par sa fie mai realiste din punctul de vedere al celor de la Toyota. Toyota Highlander a utilizat tehnologia intitulata Fuel Cell prin care automobilul dispune de celule de combustibil in care este introdus hidrogen lichid.

Celulele au fost incarcate cu 6 litri de hidrogen, iar in urma testului s-a ajuns la concluzia ca Toyota Highlander a utilizat un litru de hidrogen pentru a parcurge 115 kilometri. Conform oficialilor Toyota, acest model va fi disponibil incepand cu anul 2014.

via | cartech

Comentarii (5)

  • Stelian_Opincariu
    Un model care nu ne va dezamagii in viitor
    2 1
  • Opinii
    E clar ca din punct de vedere al poluarii e ok. Nu polueaza. Ce nu ni s-a spus e cat costa 1 litru de hidrogen lichid pentru a vedea cat de economic e la buzunar. Important e si cat costa o masina ce utilizeaza aceasta tehnologie in raport cu una clasica.
    2 0
  • hidrogen
    Ar trebui sa spuna ca deocamdata aceasta tehnologie nu da randament si ca cercetarile sunt facute ca sa se inghita miliarde de dolari de la statul american (a se vedea documentarul "Cine a omorat masina electrica?"). La temperaturi scazute nu prea mere... :)
    0 1
  • Alexandru Seremet
    In romaneste nu se spune "celula de combustibil" ci "pila de combustibie". Si nu e un model "hibrid" (care presupune utilizarea mixta a doua tipuri de propulsie), este un model propulsat cu hidrogen.
    2 0
  • Este ieftin hidrogenul
    Hidrogenul costa in LA cam !,20 USD/litru.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru