Toyota a produs două milioane de Yaris-uri

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.11.2011
Toyota Yaris a ajuns la exemplarul cu numărul 2.000.000. Modelul aniversar a fost construit de uzina din Valenciennes, Franţa.

Cei de la Toyota au anunţat că aniversează producţia a două milioane de unităţi Yaris. Modelul aniversar a părăsit porţile uzinei din Valenciennes, Franţa. Din 1998 până în prezent, Yaris a fost produs concomitent în Franţa, Japonia şi China. India, Taiwan şi Thailanda au avut şi ele fabrici în care Yaris a fost produs – începând cu a doua generaţie. Modelele fabricate în China au fost distribuite doar pe piaţa internă.

A treia generaţie a lui Toyota Yaris a debutat pe 22 decembrie 2010 la Yokohama, în Japonia. Modelul a fost lansat ulterior în Europa şi este prezent şi pe piaţa din România. Începând cu 2012, Yaris va fi construit şi în versiune hibridă, modelul respectiv urmând să fie denumit Yaris HSD. Uzina Toyota din Franţa se va ocupa de producţia acestei versiuni a lui Yaris, prima subcompactă hibridă din lume.

Toyota Yaris are un preţ special de lansare de 11.097 euro cu TVA inclus pe piaţa din România. Subcompacta niponă este oferită în compania a trei motorizări – 1.0 VVT-I de 69 CP, 1.33 Dual VVT-I de 99 CP şi 1.4 D-4D 90 CP.

Modelul se mândreşte şi cu elemente noi în materie de conectivitate, noua generaţie beneficiind de sistemul Toyota Touch şi Toyota Touch&Go, care integrează o serie de funcţii multimedia puse la dispoziţia şoferului cu ajutorul comenzilor de pe volan şi a unui afişaj de 6.1 inch cu ecran tactil. Pe lângă sistemul de navigaţie, sistemul celor de la Toyota integrează şi căutarea prin Google Maps şi micronavigaţie cu ajutorul smartphone-ului utilizatorului.

Via | Carscoop

Comentarii (1)

  • Preturi
    Parca va bateati cu pumnul in piept ca voi publicati numai preturile de lista nu preturi speciale sau de promotie,

    Acum publicati preturi speciale, sau numai anumite marci in functie de marimea cecului catre voi beneficiaza de tratament special?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru