Toyota aduce in Europa hibridul alimentat la priza

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 12.06.2008
Anul 2010 va aduce in Europa primele masini care vor putea fi alimentate la prizele electrice din casa. "Vinovati": Toyota.

Esential

2010 este anul in care Toyota va introduce pe piata modelele alimentabile la priza.

Toyota a confirmat oficial faptul ca anul 2010 va aduce cu sine in Europa primul model hibrid care se poate alimenta la priza. Bateriile pe care le va utiliza noul concept vor fi pe baza de litiu-ion si vor fi dezvoltate de compania japoneza Matsushita in colaborare cu Toyota incepand cu anul viitor.

Conform comunicatului oficial Toyota, sistemul va fi extrem de simplu, alimentarea urmand sa se poata face de la o priza comuna ,de 220V, identica celor care se regasesc in casele europenilor.

Anul 2010 va aduce cu sine, in acelasi timp, o largire a gamei Toyota in ceea ce priveste modelele hibride. Pe langa noua generatie Prius, asteptata indelung de intreaga suflare auto a planetei, japonezii vor dezvolta versiuni cu propulsie alternativa a majoritatii modelelor aflate astazi in gama.

via | Reuters 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru