Toyota va lansa o versiune electrică a lui iQ la finele lui 2011

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 14.12.2010
Versiunea electrică a lui Toyota iQ va debuta la Salonul Auto de la Tokyo în 2011, la doi ani de la prezentarea concetului FT-EV II care a prefigurat acest model cu zero emisii de carbon.

Potrivit celor de la Nihon Cars, Toyota va lansa o versiune 100% electrică a lui iQ la finele anului viitor. Modelul va fi echipat cu un motor electric şi cu un set de acumulatori care folosesc tehnologia litiu-ion. Salonul Auto de la Tokyo din 2011 va fi locul în care versiunea electrică a lui iQ îşi va face debutul public. Modelul ar apărea pe scenă în versiunea de producţie la doar doi ani de la prezentarea conceptului FT-EV Concept II care a prefigurat versiunea cu zero emisii de carbon a lui iQ.

Versiunea electrică a lui iQ îşi va face apariţia în Europa abia după jumătatea lui 2012. Modelul va fi testat alături de versiunea PHEV a lui Toyota Prius, care poate fi încărcată de la priza de curent alternativ. Debutul va avea loc în Strasbourg, dar se aşteaptă ca Toyota să ofere modelul iQ în versiune electrică şi pe alte pieţe. La acea vreme, Nissan, Renault, Opel, Chevrolet, Citroen, Peugeot, Mitsubishi, Volkswagen şi alţii vor avea deja vehicule electrice de serie pe şoselele europene.

Cei de la Toyota au preferat să lase deoparte tehnologia electrică motivând că bateriile nu sunt dezvoltate suficient de mult pentru a oferi autovehicule cu o autonomie suficient de mare pentru utilizarea zilnică. Apoi, a urmat parteneriatul cu Tesla Motors şi prezentarea versiunii electrice a lui RAV4, cea de-a doua versiune cu propulsie alternativă a acestui model din istoria mărcii Toyota.

Trenul de propulsie al lui iQ în versiune electrică nu este dezvoltat împreună cu cei de la Tesla Motors.

Via | Turbo.fr

Foto | Nihon

Comentarii (2)

  • dezamagit
    nu prea pricep cei cu cei de la Toyota, au intarziat lansarea noului Prius mai bine de 1 an datorita problemelor aparute la acumulatori. Si pana de curand au sustinut ca "bateriile nu sunt dezvoltate suficient de mult pentru a oferi autovehicule cu o autonomie suficient de mare pentru utilizarea zilnică"

    ce pana mea au pazit indivizii aia?
    1 0
  • E foarte probabil ca între timp un injiner de la Toyota să fi avut o sclipire, o idee care să fi îmbunătăţit semnificativ parametrii prototipurilor existente.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru