Toyota va produce doua hibride noi in Franta si in Anglia

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.07.2009
Japonezii de la Toyota vor lansa doua hibride noi in Europa si Japonia, unul dintre ele fiind bazat pe modelul Yaris. Pe langa asta, Toyota pregateste un hibrid entry-level pentru gama Lexus.

Toyota doreste sa lanseze doua hibride noi in Europa, pe care le va produce chiar pe Batranul Continent. Unul dintre aceste modele este un hatchback entry-level in gama Lexus, iar cel de-al doilea hibrid este bazat pe modelul Yaris. In timp ce hibridul de la Lexus va rivaliza modele precum Audi A3 si BMW Seria 1, Toyota Yaris ar putea deveni cel mai ieftin hibrid de pe piata.

Japonezii de la publicatia Asahi au mai dezvaluit faptul ca hibridul bazat pe platforma lui Yaris va fi lansat in Tara Soarelui Rasare spre sfarsitul anului 2011. Modelul va avea un pret de circa 15.700 de dolari, iar productia din Europa a lui Yaris Hybrid va debuta in aceeasi perioada. Noul Yaris Hybrid va primi un design nou, care va fi aplicat si pe viitoarea generatie a acestui model. Toyota va produce versiunea hibrida a lui Yaris in Franta, pe cand Auris Hybrid va fi produs in Anglia.

Alaturi de versiunea hibrida a lui Yaris, japonezii de la Toyota pregatesc si o versiune hibrida a lui Auris. Cele doua modele au rolul de a acoperi complet segmentul compact cu o oferta de modele hibride eficiente, care folosesc o tehnologie cu o fiabilitate si eficienta deja dovedita.

Cele trei modele au rolul de a indeplini telul Toyota – cel de a comercializa cel putin un milion de hibride in fiecare an, in termen de cativa ani.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru