Un tanar de 19 ani distruge un BMW M3 si o casa

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 23.07.2008
Definitia dezastrului poate fi de multe ori combinatia dintre un tanar sofer si o masina cu sute de cai putere.

In Italia statul a impus o lege potrivit careia tinerii care abia si-au obtinut carnetul de conducere nu pot folosi masini foarte puternice. Aceasta lege ar trebui probabil adoptata in cat mai multe tari europene si chiar peste Ocean pentru a preveni accidente ca cele din imagine.

Un tanar de 19 ani din Los Angeles a primit din partea parintilor sai un cadou destul de scump si putin nepotrivit pentru varsta sa: un BMW M3, de 420 de cai putere.

Proaspat sofer, tanarul a plecat impreuna cu cativa prieteni la o plimbare nocturna. Dupa cateva ture normale, acesta a activat modul M si a pierdut controlul masinii intr-o curba. Rezultatul: o casa si o masina distruse.

Soferul si ceilalti pasageri au reusit sa scape cu doar cateva zgarieturi, drept pentru care au parasit imediat ocul accidentului. Politia i-a arestat insa in scurt timp si l-a tras la raspundere pe tanarul sofer pentru pagubele produse.

via | CarScoop

[poll]122[/poll]

Taguri: BMW, M3

Comentarii (34)

  • Andreis
    M3
    Pacat de masina aia, dar la 19 ani sa ai la mana 420 de cp e mult prea mult. Bine ca au scapat cu bine, dar oare cati patesc asa accidente si mor pe sosea. Viteza si incenstienta parintilor Omoara...
    0 0
  • Un Priceput
    Evident
    Evident, dobitocul are noroc si scapa cu viata. O fi dat repede fuga de acolo, ca sa nu ii fie depistate drogurile din sange, alcoolul din aerul respirat si legitimatia de fiu cu tata shmeker. Parca ar fi poze de la noi din Pipera.
    0 0
  • sondaj
    sondaj
    ... propun sa se dea o lege prin care persoanele sub 21 de ani sa primeasaca carnet numai daca pot dovedi ca au o sursa PROPRIE de venit care sa permita cumpararea si intretinerea unei masini.
    Sunt satul de imbecili (de bani gata) care inca nu si-au sters casul de la gura si alearga ca dementii pe sosele.
    0 0
  • Draga tinere care ai distrus un M3
    Casa distrusa nu conteaza ca nu era a ta.
    Cat despre masina, las' ca-ti ai tac-tu M6.
    0 0
  • L E L I A
    ...
    Nu inconstienta parintilor este cauza...ci inconstienta tanarului. Cine sa aibe grija cel mai bine de noi , daca nu o facem CHIAR NOI? Noi suntem stapanii nostri si de aici pleaca totul.TREBUIE DOAR SA VREI anumite lucruri, si le poti avea.
    Daca doar pentru atat a avut el minte, e problema lui, pacat caci sunt multi oameni la fel, si din cauza lor pierd altii care n-au nici o vina...
    0 0
  • referitor la sondaj
    Ce inseamna masina puternica? Ar trebui a se stabileasca cati cai putere are o masina puternica...minim.
    Pentru tineri pana in 21 ani, masina sa aiba cel mult 100 cai putere. Nu pot sa spun ca sunt de acord cu "sondaj" pentru ca am fost si eu student. Dar pentru deplasare 100 de cai sunt arhisuficienti.
    0 0
  • !!
    ce-i cu stirea asta ? si ce-i cu sondaju asta ? nu tineretea trebuie interzisa la volan , ci prostia , imbecilitatea si oligofrenismul. Iar cei care au autoturisme puternice, indiferent tineri sau batrani, ar putea face si ei o scoala de pilotaj sau de defensive driving !
    Numai bine !
    0 0
  • plumbiX
    E plin netu de chestii de genu... "Rich-ass kids can't drive"
    0 0
  • V-ati dori o lege care sa restrictioneze sondajele imbecile din Romania ?
    Domnule Bogdan Mirica, v-as ruga frumos sa va interesati de media de varsta a celor ce provoaca accidente in Romania. Si oricum nu inteleg ce legatura are sondajul cu stirea din moment ce uniformele acelor domni din poza nu seamana cu cele ale agentilor romani. Haideti sa facem o lege care sa limiteze accesul persoanelor trecute de prima tinerete la volanul masinilor "puternice", sa vedem cum va fi ... de fapt ... mai bine lasam doar o anumita categorie de varsta la volan ... Va doresc o viata frumoasa intr`o masina de 85cp!
    0 0
  • reclama gratis
    sau cum sa scapi cu viata dupa ce rupi niste ziduri cu masina
    0 0
  • Reply @Revo
    Sunt de acord cu o astfel de lege in Romania, mai ales din experienta proprie. Am luat permisul in 1998, si imediat tatal meu mi-a cumparat un BMW 320 (model vechi) de 122 CP. Foarte nervoasa masina. Dupa 1 zi, credeam ca sunt Schumacher pe sosel, insa m-am lovit de realitate...adica de un Mercedes care circula regulamentar. Sunt vitezoman din fire, nu-mi place sa merg cu 50 ca batranii, insa de la acel accident nu am mai avut niciun alt eveniment din vina mea. A trebuit sa ma trezesc la realitate. E bina ca atunci nimeni nu a patit nimic, insa cred ca putea fi mai rau, si pot spune ca tinerii nu trebuie sa aiba masini mai puternice de 100 CP... Tineri fiind dorim sa aratam lumii de ce suntem in stare, si de multe ori din acest motiv, pe langa faptul ca si noi s-ar putea sa avem de suferit, mai tragem si pe altii in tragedii...
    Este corect ca in Romania nici conditiile de trafic nu sunt ok, si poate tocmai din acest motiv, ar trebui introdusa o astfel de lege.
    Numai respect, si sa conduceti cu grija.
    0 0
  • mda
    nu sunt de acord cu introducerea unei astfel de legi, ci mai degraba cu introducerea unor reguli mai drastice la achizitionarea unor astfel de masini. Amintiti-va de cumparatorii de Shelby, care, inainte de achizitionarea acesteia, faceau un fel de "scoala de pilotaj" pentru a se putea obisnui putin cu masina, fie ea si pt niste elementare cunostinte de condus(cum ar fi pornitul de pe loc).
    Nu combinatia varsta "frageda"+multi CP duc la accidente de genul, ci mai degraba terbilismul(care, sincer, il gasim in aceleasi valori si la persoane trecute demult de prima tinerete)+ lipsa bunului simt la volan si nerespectarea conditiilor de trafic(sau a regulilor de circulatie daca preferati)
    Haideti totusi sa incercam sa NU ne educam prin legi!
    0 0
  • sunshine64sm
    Prostul naibii
    Lasati pe mina dobitocilor o masina cu multi cai putere, si ramineti fara de case. Plus ca mai omoara inca pe citiva pe trecerea de pietoni. Este clar ca adrenalina tinerilor imbecili, care se cred ca stiu sa sofeze, efectul acesteia este mai mult deci clar. Nu sint impotriva masinilor puternice, sint impotriva celor care se urca in acele herghelii de cai putere si nu-s in stare sa conduca. Cei mai multi se dau mari si tari ca au cele mai bengoase masini, dar nu realizeaza ca sint complet habarnisti in a conduce asa ceva. Sint de acord cu aprobarea unor masuri ca tinerii sa nu poata conduce masini puternice, eventual numai daca obtin un certificat special pentru astfel de masini. Inconstienta unor soferi tineri si timpiti, sau chiar si fara a avea permis de conducere, a facut prea multe victime. Este cazul ca aceste manifestari de "forta" ale masinilor sa fie limitata intr-un fel sau altul. Iar daca vor sa-si rupa giturile, atunci n-au decit sa mearga la pistele speciale, nu pe drumurile publice. Cind stiti ca pe strada zburda sutele de cai-putere, si viata va este in pericol, mai puteti circula linistit ???
    0 0
  • Chase, respect.
    NU vezi oameni cu asemenea opinii si exprimare pe-aici cu lunile.
    Cei care iau in calcul restrictionarea accesului tinerilor sub 21 ani la volanul masinilor "puternice" ori nu gandesc ori nu vor sa gandeasca. Rezolvare tipic romaneasca: Avem o problema, pai in loc sa cautam cauza noi cautam sa eliminam imprejurarile in care apare problema. Maturam gunoiul sub covor si zicem ca-i casa curata. Ar trebui facuta o scoala de soferi decenta pe niste masini ( nu cutii cu roti , vezi 1300-1310, polo, golf II and co). Aici unde traiesc am vazut inclusiv Mustang GT masina de scoala de soferi. Toyota Celica GT is un lucru comun si marea majoritate a masinilor de scoala au peste 150cp. Cand faci scoala pe un cacat de masina de 50 si iti cumpara tata una de 260 ca premiu c-ai luat carnetul e cam evident care-s sansele sa se intample ceva. Masinile din romania is in secolul XXI, scoala de soferi se face la nivelul mijlocului secolului XX.
    0 0
  • Dr. Felix
    NU CAUTATI IN SUA. AVEM SI NOI!
    Ati uitat de concursul dintre doua Lamborghini din Bucuresti?! Vreti si alte exemple? Uitati-va la STIRI si veti vedea tineri cu masini puternice (e drept, nu numai) facand accidente!!!!
    0 0
  • Dr. Felix
    SPECIAL PT BILLY!
    Daca ai fi citit articolul cum trebuie ai fi remarcat ca NU era vorba de Romania ci de o tara UE cu vechime, adica de Italia. Ma intreb, oare ei, italienii, nu au masini bune pt scoala?! Iar unde traiesc eu, de exemplu, am vazut masini de scoala noi, inclusiv un Opel decapotabil. Deci nu cred ca argumentele tale mai tzin!!!
    0 0
  • Suuuuper
    dadada
    PAI LA CE E BUN UN BMW ? NUMAI NENOROCIRI ! SI MAI E SI SCUMP SI PROST ! SI ARE UN SERVICE DE MARE KKT ! CEL PUTIN IN ROMANIA.
    0 0
  • la noi alte e buba
    nu cred ca problema e varsta soferilor sau numarul cailor putere, ci pregatirea si bunul simt al acestora.
    Ganditi-va ca ce se intampla acum in judetul Arges e doar varful iceberg-ului.
    Imaginati-va cam cate bombe cu permisul luat pe spaga sau pe "ochi" frumosi conduc pe langa voi. eu unul eram cat pe ce sa fiu lovit de doua ori in doua zile consecutive de doua soferite (pura intamplare). una dintre ele nu stie sa se asigure cand schimba banda iar cealalta ar trebui sa invete sa nu treca pe rosu.
    ceea ce nu realizeaza acesti inconstienti e ca sunt un pericol real atat pentru ei cat mai ales pentru ceilalti.
    0 0
  • Sektor
    Cretini la volan
    Nu cred ca e vorba de sofer tanar / batran, ci de sofer cretin si inconstient. Am prieteni tineri cu masini de 300+ cai care nu au facut nici un accident pana acum. Dar stiu sa conduca responsabil. Am votat "nu cred ca este cazul" pentru ca nu cred ca trebuie bagati toti in aceeasi oala, desi inteleg si motivatia celor care au spus Da.
    0 0
  • andrei
    putere
    ma gogu .. si alti impecili .. auzi .. lege pt masini puternice ... peste 100 de cai.. legea aia sa fie facuta pt voi
    orice om are dreptul sa isi ia orice masina, dak isi permite;) dak e prost sau ma rog . inconstient sa mearga cu 200 e problema lui, o sa raspunda pt faptele sale, dar asta nu inseamna k altii nu se pot bucura de o masina mai exotica...pt k s'au gandit unii mai snobi de felu lor sa faca o lege numa pt ei, ca in romanik
    .... asa k .. mai slabitzi'ma
    0 0
  • patricia
    legea
    asta ar trebui invatata in scoala de soferi.tatal meu m-a invatat ca trebuie sa ai o viteza mai mica sa poti evita greselile altora sau o inevitabila.Instructorul care-l invata ar trbui sa-si dea seama ca are boala vitezei si sa-i scrie o caracterizare si asa sa nu mai ia carnetul.Asa ii salveaza viata.
    0 0
  • Bogdan
    of !!
    De vina e si tanarul ca se pune sa conduca precum un maniac dar si parintii fiindca ii pun la dispozitie o astfel de masina , deci sunt o familie de idioti , pe langa legea asta ar trebui puse si sanctiuni mai drastice plus ca ar trebui ca scoala de soferi ar trebui facuta intr-un mod mai serios iar examenele sa fie mai grele si mai transparente .
    0 0
  • mowgli
    nu cred ca e cazul
    Nu stiu daca ar trebui interzis tinerilor sa-si ia masina puternica.Si cu un renault 5 de 60 de cai poti face la fel de bine accident, majoritatea masinilor ajung la 150km/h, la fel de bine poti darama o casa si cu un golf 2 la 150 km/h.faptul ca e masina puternica nu are nici o legatura, singura diferenta e ca ajunge la o viteza mare mai repede decat alta.Problema mai mare e cand un tanar vitezoman (ca mine si bmw-istul de mai sus) pun mana pe masini de 150-200 de cai din '90 fara sisteme de siguranta si cu o stare tehnica deplorabila.Nici eu nu conduc cu 50; si eu am un bmw vechi, si eu am facut un accident din vina mea, dar motivul nu a fost viteza ci o clipa de neatentie si nu am observat stopurile.Chiar nu cred ca o astfel de lege e necesara.Nici o scoala de soferi mai tehnica nu isi are rostu, pt ca atata timp cat taticul isi permite un bmw m3 de 420 de cp, isi permite sai dea la copil si 1000euro sa treaca orice scola de soferi.
    0 0
  • Sondaj
    :)
    Nu sunt de acord cu sondajul facut pentru simplul fapt ca poti face dezastru si cu o masina pana in 100 cp.O masina cu 100 cp prin o viteza de cel putin 160 KM/H la viteza asta un impact e dezastruos!!!mai mult conteaza mentalitatea decat puterea masinii!!!
    0 0
  • Crysty
    Viteza
    Referitor la acest reportaj pot spune ca parintii sunt de vina in totalitate deoarece i-au facut cadou un sicriu pe 4 roti. De ce spun in totalitate? Deoarece oricare dintre noi daca ar avea sub piciorul drept o pedala sau un buton magic "M" ar fi extrem de tentat sa le apese . Oricare dintre noi am fost sau suntem tineri si ne face placere sa facem senzatie pe strazi, sa intoarca trecatorii capul sa ne priveasca.

    Referitor la cazul cu permise din Arges. Fi-ti mai prudenti in trafic,ca poate masina din spate sau din fata poate fi condusa de un inconstient care cu 450-500 euro a luat permisul pe spaga.
    Asteptam si alte pareri!
    Drum lung si fara evenimente !
    0 0
  • Un tanar...
    Nu mai comentati aiurea
    "Referitor la acest reportaj pot spune ca parintii sunt de vina in totalitate deoarece i-au facut cadou un sicriu pe 4 roti. De ce spun in totalitate? Deoarece oricare dintre noi daca ar avea sub piciorul drept o pedala sau un buton magic "M" ar fi extrem de tentat sa le apese ." Vorbeste in numele tau! Iar restul care cred ca toti copii de bani gata fac numai dezastru inseamna ca traiti in pestera. Sau va luati numai dupa ce spun aia de la stiri. Mai linistiti-va fratilor ca nu toti sunt
    la fel. Sa impui o astfel de lege e ca si cum ai interzice un anumit gen de muzica,ca e prea violent si vulgar. Am vazut accidente si mai grave provocate de oameni peste 30 de ani,asa ca nu varsta e motivul,ci prostia.Iar daca se sar la concluzii de genu "totii copiii de bani gata cu masini puternice fac accidente" dati dovada de o prostie si mai mare.Detin permis de 2 ani de zile,si conduc o masina destul de puternica,si daca ma iau dupa voi ar fi trebuit sa fi provocat deja zeci de incidente...Alt "destept" e cel care vrea
    dovada ca un tanar de 18 ani poate sa-si cumpere si sa-si intretina singur o masina :)) Ce-ai frate te oftici??? Mai treziti-va din somnul asta de prostie!!!!Am suferit un singur accident,si nu din cauza mea,ci din cauza unui moshneag ce nu a vazut semnul STOP!
    P.S.
    Masina mea are 360 de cai.
    0 0
  • Incredibil cati PROSTI
    INCREDIBIL CATI PROSTI COMENTEAZA AICI,
    Cred ca este cel mai bun sondaj de aici, asa ne dam seama cati prosti si afoni intra sa citesca stirile aici si mai fac si comantarii. Da 78.38% (620 voturi); Nu 9.99% (79 voturi);Nu cred ca este cazul 11.63% (92 voturi). DECI 78% dobitoci. Am 36 de ani, ani de zile de organizare si participare curse si clar pentru ai oprii pe copiii teribilisti lovim si in restul, care stiu ce e aia soferie si isi cunosc limitele. De ce nu intrati voi astia 78% pe un forum de pictura sa ne lasati pe noi sa citim stirile astea de aici pe care le comentati si le catalogati voi tot timpul ca niste experti. Propun sa nu se mai comenteze decat pe baza de inregistrare ca sa stim si noi de acum care sunt prostii si oligofrenii negativisti si afoni care tot comenteaza pe aici. O zi buna, cel mai bun sondaj.
    0 0
  • @Vlase
    Respect.
    0 0
  • Papagal
    Ai vrea tu mai " Un tanar" sa ai o masina de 360 CP. Sau daca ai poate ti-a facut-o cadou mata sau tacto . Ai grija la case sa nu faci ca ala din poza . Numai taranii se lauda cu masinile lor si spun si cati cai putere au; fii mai scurt: posed un autoturism puternic.
    0 0
  • careva
    aiurea
    Legea despre care se vorbea mai sus cred ca ar trebui sa se aplice soferilor incepatori, indiferent de varsta.Cat despre parintii inconstienti care i-au cumparat masina tanarului....au un fiu pe masura , mult mai inconstient decat ei.
    0 0
  • Mini-romanu'
    Sper sa terminati cu injuriile!
    Un forum este definit prin deschiderea catre orice pareri si de preferat fara injurii.

    Nu cred ca se face primavara cu un sondaj insa macar este o atitudine. Cauzele unui astfel de fenomen sunt greu de identificat si mai ales de cuantificat ...

    Cu toate astea, sunt adeptul unor legi mai clare si mai ales aplicate tuturor. Camerele de supraveghere de prin orase sau de pe autostrazi ce se vor indesi curand (ca si in alte tari mai dezvoltate) vor avea aportul lor.

    Cu tot respectul pentru opiniile contrare, singurul mod in care "indisciplinatii" invata sa se conformeze unor reguli este legea, cu pedepse grele, aplicata in mod continuu si nediscriminatoriu.

    Doar nu credeti ca un britanic sau neamt etc. nu arunca hartii pe strada in tara lor ca sunt educati mai bine decat noi ?!? Nu dragilor, chiar a fost un articol scris de un britanic, rezident in Buc., care incepuse sa arunce cu nonsalanta hartii pe jos pe la noi pentru ca nu sunt amenzile de 500 lire ca la el acasa, plus ca nu te amendeaza nimeni chiar daca te vede ...

    De-asta suntem o tara perpetuu in curs de dezvoltare - spiritul balcanic / fanariot, caracterizat de coruptie (care evident, prin politie etc. ii protejeaza mai ales pe "smekeri") ne tine prizonieri si de-asta problemele sunt mult mai mici in statele cu traditie organizatorica si unde "ghioaga" legii (recte amenzile usturatoare) te tin la locul tau.

    Pai in California amenda pentru "litering" (aruncarea gunoaielor din masina) pe autostrazi este de 5'000$ !!! Credeti ca am vazut vreo bucata de hartie p'acolo ???
    0 0
  • Bradshow
    Necopti in ale soferiei
    numai exagerati oameni buni..ce cu o dacie 1310 nu poti intra in copac sau intr-o casa?ce o dacie 1310 nu prinde 120km/h..si numai criticati parintii...criticati educatia proasta data de parinti...vb unui user de mai sus..INCONSTIENTA TINERILOR..eu am 22 de ani si masina e destul de bunicica dar ma limitez la fortele mele in viteza si raliuri...deci tot pusti sunt...La revedere!
    0 0
  • La ordinea zilei...
    Ceva asemanator cu o amsina mult mai scumpa: http://forum.gtspirit.com/showpost.php?p=91343&postcount=706 ---oricum, valoarea casei a crescut foarte mult :)
    0 0
  • bravo tinere
    normal ca a scapat ca doar e un BMW nu (.......nu are rost sa dau nume) mureai de 9 dac era alta masina.......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru