Viitorul Corolla va fi primul model Toyota cu motor diesel BMW

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.12.2011
Viitoarea generaţie a hatchback-ului compact Auris, rebotezat Corolla, va fi primul exponent al schimbului tehnologic cu BMW. Modelul va primi sub capotă dieselurile germanilor.

Că Toyota renunţă la numele Auris şi revine la denumirea Corolla pentru hatcchback-ul său compact nu mai este o surpriză. Că BMW va furniza motoare pentru modelele japonezilor nu mai este de asemenea o surpriză. Ceea ce publicul nu ştia este că modelul de segment C va fi primul din gama Toyota care se va bucura de noile propulsoare bavareze.

Auris a avut probleme serioase în faţa unor rivali mult mai puternici, cum sunt Ford Focus şi Volkswagen Golf. O parte din insuccesul compactei se datorează şi faptului că sub capotă nu s-au aflat şi nişte motorizări de top, în ton cu cerinţele europenilor.

În aceste condiţii, noua generaţie îşi propune să vină cu o gamă de dieseluri mai performante, cu un design mai agresiv şi cu o ţinută de drum îmbunătăţită.

Parteneriatul dintre BMW şi Toyota presupune furnizarea dieselurilor bavareze de 1.6 şi 2.0 litri pentru modelele japoneze. La schimb, germanii vor primi acces la tehnologia hibridă a niponilor. 

Comentarii (1)

  • Am un bmw si o toyota
    toyota are motor de 3 l diesel, 240.000 Km si este excelenta.
    bmw tot 3 l diesel are 130.000 Kmsi cica trebuie schimbata galeria ca e o problema curenta la motorul astaa. Ma fac pe el.
    Nu voi cupara never o toyo cu motot de unica folosinta bmw
    0 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru