Viitorul mini car Opel: "Va fi un iPod pe patru roţi şi va rivaliza cu Fiat 500"

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.10.2010
Mai mulţi oficiali Opel au vorbit la Paris despre viitorul model urban care va rivaliza cu Fiat 500. Mignonul va îngloba tehnologii de ultimă generaţie şi se va adresa publicului tânăr.

După dezvăluirea noului concept Astra GTC Paris zilele trecute, atenţia mass-media s-a îndreptat asupra unui alt model Opel, aşteptat deja de publicul din întreaga lume. Este vorba despre exponentul germanilor pe segmentul mini car-urilor, aşteptat să se dueleze cu nume cunoscute din piaţă: Fiat 500, Ford Ka şi Volkswagen Up!.

Declaraţia de război a fost făcută de însuşi Alain Visser, directorul departamentului de vânzări şi marketing Opel, care a descris noul model ca fiind unul poziţionat superior pe piaţă. Totodată, Visser a descris noul minicar ca fiind un "iPod pe roţi, cu o mulţime de gadget-uri de ultimă generaţie, care se va adresa în primul rând publicului tânăr, mai exact celui care preferă în prezent Fiat 500".

Visser a declarat şi că Germania, Marea Britanie şi Italia vor fi cele mai importante pieţe pentru modelul mignon, al cărui preţ nu va fi unul accesibil, aşa cum Opel şi-a obişnuit până acum clienţii.

Mark Adams, vicepreşedintele departamentului de design, a declarat că modelul, al cărui nume nu este momentan cunoscut, nu va fi doar o maşină contemporană urbană, ci şi un produs cu abordare emoţională.

Nick Reilly, directorul executiv Opel, a afirmat la rândul său că în acest moment există două strategii pentru segmentul modelelor mini. Prima este oglindită de Agila, care se adresează familiilor mici ce îşi doresc un minivan, şi a doua este reprezentată de rivalul lui Fiat 500, destinat publicului tânăr, care nu asociază dimensiunile unei maşini cu statutul.

via | automotivenews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru